GRAD KARLOVAC

OBNOVA JEZGRE

Gradska uprava objavila javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente, Mandić: Spajajući javna i privatna ulaganja možemo Zvijezdi vratiti stari sjaj

Gradska uprava objavila javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente, Mandić: Spajajući javna i privatna ulaganja možemo Zvijezdi vratiti stari sjaj
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pozivam privatne vlasnike u Zvijezdi prije svega da prate ovaj javni poziv i da se informiraju ubuduće. Spajajući javna i privatna ulaganja možemo Zvijezdi vratiti stari sjaj, poručio je gradonačelnik.

Do 24. travnja je otvoren poziv za sufinanciranje obnove krovišta, vanjske stolarije, pročelja i statike na objektima koji imaju status zaštićenog kulturnog dobra, odnosno koji se nalaze unutar zaštićene kulturno - povijesne cjeline Karlovca.

- Predviđena sredstva iznose sto tisuća eura. Svi koji zadovolje uvjete poziva ostvarit će sufinanciranje radova na svojim objektima. Maksimalni iznos sufinanciranja iznosi 50 posto, a postotak će ovisiti o broju onih prijavljenih koji će zadovoljiti uvjete poziva, što znači da će svi koji će zadovoljiti ostvariti sredstva za sufinanciranje. Prijavitelji moraju biti vlasnici objekata ili priložiti izjave ostalih suvlasnika, posebne uvjete Konzervatorskog odjela, tri ponude izvođača radova te ne smiju imati više od tri eura dugovanja prema Gradu ili gradskim tvrtkama", navela je pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca Ana Hranilović Trubić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Damir Mandić je kazao da je cilj dodijeliti svih predviđenih sto tisuća eura i da će zbog izvjesnih oštećenja na zgradama u jezgri za radova na vodovodnoj i odvodnoj mreži sljedeće godine biti uvećan iznos po ovom javnom pozivu iz općih prihoda Grada.

- Zvijezda će dobiti novo lice i očekujemo da će javna ulaganja potaknuti privatne vlasnike. Spomenička renta je prilika da privatni objekti dobiju ljepši izgled. Pozivam privatne vlasnike u Zvijezdi prije svega da prate ovaj javni poziv i da se informiraju ubuduće. Spajajući javna i privatna ulaganja možemo Zvijezdi vratiti stari sjaj, poručio je gradonačelnik.

Izdvojeno


Reci što misliš!