GRAD KARLOVAC

IZ FONDA SOLIDARNOSTI

U konstrukcijskoj obnovi je i Mala zgrada karlovačke gradske uprave - imala je oštećenja u potresu, radovi vrijedni 720 tisuća eura

U konstrukcijskoj obnovi je i Mala zgrada karlovačke gradske uprave - imala je oštećenja u potresu, radovi vrijedni 720 tisuća eura

Ove javne zgrade, koje se rade iz Fonda solidarnosti, kandidirat ćemo dalje za cjelovite obnove i bit će to dodana vrijednost u Zvijezdi, rekao je gradonačelnik Mandić.

Mala zgrada Karlovačke gradske uprave koja se nalazi na "Starom placu" do kraja lipnja bit će konstruktivno obnovljena. Jedna je to od pet zgrada javne namjene, zaštićenih kulturnih dobara, za čiju je sanaciju oštećenja nastalih u potresu 2020. Grad Karlovac dobio novac iz Fonda solidarnosti EU. Za Malu zgradu Gradske uprave ugovorom s Ministarstvom kulture i medija Gradu je dodijeljeno 720.000 eura.

- Odmah su uslijedili istražni radovi i projektiranje, nakon toga je provedena javna nabava, a odabrani izvođač Team građenje iz Čakovca započeo radove. Ojačani su temelji, uklonjena fasada i bit će stavljena nova, ojačana mrežicom, cijelo krovište zamijenjeno, a sve međukatne konstrukcije sada će biti armiranobetonske jer postojeće ne zadovoljavaju, te zamijenjena podna ploča i sanirane sve pukotine, pojasnila je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela gradnju i zaštitu okoliša, na današnjoj pressici, dodavši kako je za stručni nadzor radova zadužena Kanova Karlovac.

Za ovu, kao i preostale četiri zgrade, ali i za sve obnove javnih objekata i infrastrukture u Zvijezdi, gradonačelnik Damir Mandić se nada da će potaknuti privatne vlasnike na obnovu svojih objekata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Aglomeracija znači radove ispod zemlje, ona je „nulta točka“, preduvjet obnove. Ove javne zgrade, koje se rade iz Fonda solidarnosti, kandidirat ćemo dalje za cjelovite obnove i bit će to dodana vrijednost u Zvijezdi, rekao je gradonačelnik Mandić.


Govoreći o poslovnim subjektima u Zvijezdi, kazao je da je Grad svjestan da na njihovo  poslovanje ovi radovi bitno utječu i nastojat će im olakšati kroz posebne potpore. Zbog toga je pozvao poduzetnike i obrtnike da se odazovu sastanku na koji su pozvani, a na kojem će se i o tome razgovarati.

A vlasnike objekata koji imaju svojstvo zaštićenog kulturnog dobra ili objekata koji se nalaze unutar kulturno-povijesne urbanističke cjeline grada Karlovca pozvao je da se prijave na poziv za korištenje sredstava spomeničke rente. Otvoren je do 24. travnja.

- Ove godine ostali smo na iznosu kojim Grad raspolaže – veći dio sredstava od spomeničke rente ide u državni proračun – od 100.000 eura, ali kad ovi radovi budu išli kraju, sigurno ćemo ih povećati onima iz općih prihoda kako bismo pomogli privatnim vlasnicima da ono što mogu financirati iz spomeničke rente - obnove krovišta, fasade i vanjsku stolariju – lakše naprave, najavio je gradonačelnik.

Izdvojeno


Reci što misliš!