GRAD KARLOVAC

UOČI GRADSKOG VIJEĆA

Gradonačelnik najavio nove projekte, traje i priprema za mjesne izbore: Nakon Aglomeracije i uređenja Trga, idemo u gradnju obilaznice Zvijezde

Gradonačelnik najavio nove projekte, traje i priprema za mjesne izbore: Nakon Aglomeracije i uređenja Trga, idemo u gradnju obilaznice Zvijezde

Plan je te imovinsko-pravne odnose riješiti polovicom 2024. Morat ćemo odvojiti znatan novac, no i na to smo spremni, rekao je Mandić.

- U okviru svojih obveza smo odradili vrlo dobar posao, poručio je danas gradonačelnik Damir Mandić, dan uoči sjednice Gradskog vijeća Karlovca na kojoj će se razmatrati njegovo izvješće o radu unazad šest mjesec. Rekao je i da su "svi gradski odjeli radili poprilično na vrijeme".

Podsjetio je na konstrukcijske obnove objekata u vlasništvu Grada Karlovca koje se financiraju sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije, odnosno na to da su u izvještajnom razdoblju pripremali natječajnu dokumentaciju ne bi li se osigurao taj novac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je i da se pripremaju ulaganja u izgradnju vrtića na Luščiću i u Rečici, za što je osigurano vanjsko sufinanciranje od ukupno 18 i pol milijuna kuna.

- Vrtić u Rečici je na javnom savjetovanju i vjerujem da ćemo narednih par mjeseci odabrati izvođača radova, a na Luščiću se projektira, što je zahtjevnije jer je urbanistički plan uređenja dao ograničenja, pa će ta zgrada morati biti energetski samoodrživ, rekao je Mandić.

Nastavio je da je Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske prijavljeni projekt obnove Školske sportske dvorane "Mladost", košarkaškog igrališta u Šancu i uređenja Vunskog polja, a čekaju se rezultati natječaja.

Očekuje se da će Gradsko vijeće u utorak usvojiti predloženi plan upravljanja gradskom imovinom.

- Najveći dio posla će se odnositi na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa poduzetničke zone na Selcu, a pritom valja imati na umu da je vrlo malo gradske imovine tamo, da je uglavnom riječ o privatnoj, i pozivam vlasnike i suvlasnike da budu na raspolaganju. Imovinsko-pravni odnosi su početak ostvarenja svakog projekta. Osigurali smo proračunska sredstva za otkup. I u Grabriku smo prodali parcelu i dio tog novca smo usmjerili ka otkupu parcela na Selcu, a svrha je urediti prometnicu, što je naša obveza, kazao je Mandić i dodao da su na Selcu predviđeni trgovačko-distribucijski sadržaji i da je ta zona vezana za izgradnju trećeg traka autoceste.

Plan je i riješiti imovinsko-pravne odnose za izgradnju obilaznice Zvijezde, u što će se krenuti nakon što se završe radovi na vodoopskrbi i odvodnji u jezgri te uredi Trg bana Josipa Jelačića, što se kani izvesti novcem dobivenim posredstvom mehanizma teritorijalnih ulaganja. Plan je te imovinsko-pravne odnose riješiti polovicom 2024.

Morat ćemo odvojiti znatan novac, no i na to smo spremni, rekao je Mandić.

Nastavio je da je Grad Karlovac odradio "rudarski posao" u pogledu upravljanja stanovima i poslovnim prostorima. 

- Trudimo se da to bude prilika za razvoj obrtnika i malih poduzetnika, kazao je i naveo da je na tom tragu i izrada registra nekretnina, što se predstavlja kao nov korak u transparentnosti.

Gradsko vijeće bi u utorak trebalo raspisati mjesne izbore za 16. travnja.

- Mjesni odbori i gradske četvrti su nam bitni jer su prvi glas koji dolazi s terena, pogotovo što se tiče manjih komunalnih zahvata. Unazad godinu i pol smo reformirali način djelovanja mjesnih odbora i gradskih četvrti, pa što se tiče i financiranja – vidljivi su svi troškovi. Vijećnici su prije svega volonteri, što se zaboravlja. To su ljudi koji brinu o svom mjesnom odboru i gradskoj četvrti radi rješavanja stvarnih životnih problema. Stoga svima koji su do sada djelovali u mjesnoj samoupravi. Izražavam prema njima poštovanje i zahvalnost. Nadam se da će oni koji će osvojiti mandat jednakim žarom, ali i više, jače i kreativnije sudjelovati i upućivati gradsku upravu na koji način može biti što korisnija i učinkovitija, rekao je Mandić.

Dodao je da je došlo 130 prijava zainteresiranih za kupnju stana po modelu poticane stanogradnje i da se razmatra sada njihova valjanost.

Izdvojeno


Reci što misliš!