GRAD KARLOVAC

20 POSTO VIŠE

Za financiranje projekata i aktivnosti udruga po gradskom natječaju za 2023. godinu izdvojeno je skoro 60.000 eura - 20 posto više nego lani

Za financiranje projekata i aktivnosti udruga po gradskom natječaju za 2023. godinu izdvojeno je skoro 60.000 eura - 20 posto više nego lani

Mora se opravdati utrošak sredstava od prethodne godine, da bi se sudjelovalo na natječaju za ovu, što su udruge i uradile" rekla je Sila-Ljubenko.

Do 10. travnja traje natječaj Grada Karlovca za financiranje projekata i aktivnosti organizacija civilnog društva, a za udruge natječaje raspisuju i gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Čistoća i Inkasator.

Na gradski natječaj se prijavljuje isključivo posredstvom posebne aplikacije, a na informativnoj radionici koja će se održati 21. ožujka s početkom u 16 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca bit će predstavljeni svi detalji, moći će se uputiti prijedlozi i kritike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za ukupno šest programa koje obuhvaća gradski natječaj izdvojeno je umalo 60.000 eura, što je uvećanje od gotovo 20 posto u odnosu na prošlu godinu, napomenula je u petak pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko.

Precizirala je da se programska područja odnose na razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga, grad za mlade, razvoj poljoprivrede i zaštita od ambrozije, grad-prijatelj djece, program namijenjen udrugama proisteklima iz Domovinskog rata te projektne aktivnosti od interesa za Karlovac.

- Lani smo financirali više od 60 različitih programa naših udruga. Uvijek se javljaju s vrlo kvalitetnim. Bitno je da neke zajednički prijavljuju programe, a to nam je i cilj. Mora se opravdati utrošak sredstava od prethodne godine, da bi se sudjelovalo na natječaju za ovu, što su udruge i uradile" rekla je Sila-Ljubenko.

Pročelnica Ureda gradonačelnika, u čijoj su nadležnosti programi namijenjeni braniteljskim udrugama i program za projektne aktivnosti od interesa za Karlovac, Dijana Kujinek je precizirala da je za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata predviđeno 17.250 eura, a za projekte i aktivnosti od interesa za Karlovac 9.250 eura.

- U 2022. godini podržano je 15 projekata iz prvog područja u iznosu od 125.000 kuna i 11 projekata i aktivnosti od interesa za Karlovac s 50.000 kuna, istaknula je Kujinek.

Izdvojeno


Reci što misliš!