GRAD KARLOVAC

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Naselje Marka Marulića uskoro u novom ruhu! Pri kraju treća faza uređenja, Mandić: Nastojimo urediti dijelove grada kako građani zaslužuju

Naselje Marka Marulića uskoro u novom ruhu! Pri kraju treća faza uređenja, Mandić: Nastojimo urediti dijelove grada kako građani zaslužuju

- To nam je poseban izazov jer smo svi svjesni da imamo veći broj vozila, ali nastojimo raditi balans čuvajući zelene površine, zaključio je gradonačelnik.

Radovi u Naselju Marka Marulića na komunalnoj infrastrukturi ali i kompletnom uređenju okoliša su ušli u treću fazu i konačno pri kraju, a kako smo danas doznali na tiskovnoj konferenciji, do kraja svibnja će sve biti gotovo i stanovnici ovog dijela grada, ali i svi ostali građani moći će uživati u potpuno uređenom i umivenom kvartu.

Kako je pojasnila Ana Hranilović Trubić, gradska pročelnica za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, radovi su se izvodili u tri faze i uskoro će sve biti gotovo a dobit ćemo zaokruženu i uređenu cjelinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prvi dio je izvođen 2017. godine, pa drugi dio 2022. i sad smo na trećoj fazi. Ukupna vrijednost radova koju su osigurali Grad Karlovac i Vodovod i kanalizacija 417 tisuća eura od čega je Grad uložio 252 tisuće eura, kazala je pročelnica.

Grad je platio uređenje oborinske odvodnje, te parkiralište koje će imati 29 mjesta i 3 za potrebe vozača - osoba s invaliditetom. Dolazi nova javna rasvjeta i riješena je hortikultura. Izvođač radova je Niskogradnja, a radove nadzire karlovačka tvrtka Sava.

- U ovom dijelu ulice ViK investira u 120 metara sanitarne odvodnje i vodoopskrbnih cjevovoda. Do sada je izvedeno dvije trećine cjevovoda i sanitarni kanal, slijedi završetak te provođenje tlačnih proba i ispitivanje kanalizacije na vodonepropusnost, kao i prespajanja priključaka. Radovi bi trebali biti gotovi u roku od dva do tri tjedna što se tiče instalacija, kazala je direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica.

Gradonačelnik Damir Mandić nije krio zadovoljstvo viđenim na terenu, te je rekao da je ovo završetak uređenja koje još prije dogovoreno s Vijećem gradske četvrti.

- Nastojimo ravnomjerno rasporediti sredstva kojih nije nikad dovoljno, a da okoliše u samom centru grada uredimo kako građani zaslužuju i kako bi trebali izgledati. Nije to  samo funkcionalno nego i estetsko uređenje, rekao je Mandić te najavio i radove u Ulici kralja Zvonimira u Grabriku. Tamo će, naime, biti izgrađeno parkiralište s 97 mjesta.

- To nam je poseban izazov jer smo svi svjesni da imamo veći broj vozila, ali nastojimo raditi balans čuvajući zelene površine, zaključio je gradonačelnik. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!