GRAD KARLOVAC

PEDAGOŠKA GODINA 2023/2024

Najavljene izmjene odluke o upisu u dječje vrtiće Grada Karlovca: U tijeku javno savjetovanje - roditeljima prilika da prijedlozima kreiraju što kvalitetniju odluku

Najavljene izmjene odluke o upisu u dječje vrtiće Grada Karlovca: U tijeku javno savjetovanje - roditeljima prilika da prijedlozima kreiraju što kvalitetniju odluku
Dječji vrtić Karlovac

Ravnateljica vrtića Četiri rijeke Anita Štefanac istaknula je kako će upisi u novu pedagošku godinu početi 11. svibnja i trajat će do 19. svibnja te će se i ove godine vršiti preko nacionalnog portala e-Upisi

Grad Karlovac priprema se za jako bitan dio godine, a to je svibanj kada se započinju upisi u vrtiće u novu pedagošku godinu, poručila je na današnjoj konferenciji za medije gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Kako je naglasila, Grad Karlovac pripremio je prijedlog odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječje vrtiće Grada Karlovca, a ista je usklađena s izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odluka je na javnom savjetovanju sve do 17. travnja, pa je ujedno i ovo prilika svim roditeljima da svojim prijedlozima kreiraju što kvalitetniju odluku, poručila je pročelnica.  

Istaknula kako je novim zakonskim promjenama regulirano da prednosti pri upis u Dječji vrtić ostvaruje dijete koje ima prebivalište ili boravište na području Grada Karlovca. To recimo nije bio slučaj do sada, već je samo bilo propisano da dijete ima prebivalište na području grada, ne i boravište. 

- Novom odlukom obuhvaćena su i djeca stranaca s odobrenim stalnim boravkom na području grada Karlovca te djeca koja imaju priznat status sukladno propisima o međunarodnoj i privremenoj zaštiti. Isto tako važno i novo je da prednost pri upisu u Dječji vrtić za iduću pedagošku godinu ostvaruju djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života, naglasila je Sila Ljubenko. 

Propisani su i određeni kriteriji, prema kojima najveći broj bodova ostvaruje dijete s prebivalištem ili boravištem na području grada Karlovac, zatim dijete s oba zaposlena roditelja. 

Pročelnica je naglasila da će se nakon javnog savjetovanja odluka pripremiti sukladno prijedlozima roditeljima i ista će doći na dnevni red Gradskog vijeća. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Danka Pavletić kazala je kako na temelju ove odluke, donosi se pravilnik o upisu te je napomenula kako je razmještaj djece po vrtićkim objektima i programima pravo Dječjeg vrtića sukladno raspoloživim kapacitetima. 

Ravnateljica vrtića Četiri rijeke Anita Štefanac istaknula je kako će upisi u novu pedagošku godinu početi 11. svibnja i trajat će do 19. svibnja te će se i ove godine vršiti preko nacionalnog portala e-Upisi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!