GRAD KARLOVAC

GRADONAČELNIK NA TERENU

Pored škole u Hrnetiću do lipnja novo dječje i multifunkcionalno igralište, gradonačelnik otkrio i kada će izgradnja nogostupa

Pored škole u Hrnetiću do lipnja novo dječje i multifunkcionalno igralište, gradonačelnik otkrio i kada će izgradnja nogostupa

Gradonačelnik je kazao kako su igralište i nogostup bili teme na Zboru građana održanom u ovoj gradskoj četvrti, u kojoj traje izgradnja kanalizacijske mreže. Kada bude završena, ovaj dio grada imat će standard kakav gradska četvrt i treba imati

Novo dječje i multifunkcionalno igralište, vrijedno oko 300.000 eura, bit će izgrađeno pored Područne škole Hrnetić do lipnja, a ove godine, nakon završetka Aglomeracije, vjerojatno će početi i radovi na izgradnji nogostupa pored glavne prometnice u Hrnetiću. To su upravo i najčešće su spominjane teme na prošlogodišnjem Zboru građana u ovoj gradskoj četvrti. 

-  Dječje igralište bit će opremljeno standardnim spravama kao što su klackalice, ljuljačke, tobogani, a na multifunkcionalnom igralištu bit će moguće igranje odbojke, košarke i rukometa. Uz samo igralište, bit će dva manje parkirališta: jedno za motocikle i bicikle, a drugo za motorna vozila. Bit će 11 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe smanjene pokretljivosti, izgrađena i javna rasvjeta, a igralište opremljeno urbanom opremom kao što su koševi, klupe i slično, pojasnila je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, na današnjoj konferenciji za novinare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodala je da su radovi, čiji je očekivani završetak do lipnja, vrijedni oko 300 tisuća eura, izvodi ih Pilja d.o.o, a stručni nadzor nad radovima Tehnomodus.

Podsjetivši da se o igralištu u Hrnetiću godinama razgovara, gradonačelnik Damir Mandić rekao je da ga raduje što će biti napravljeno i na raspolaganju svim stanovnicima ovog dijela grada, ne samo učenicima škole.

- Ciljano smo posljednjih nekoliko godina išli u projekte igrališta ovog tipa pa smo krenuli s Malom Švarčom, napravili gotovo istovjetno igralište na Velikoj Jelsi, u vojarni Luščić je napravljeno privremeno vanjsko igralište, a trenutno su pred izdavanjem dozvola multifunkcionalna igrališta za mjesne odborr Gornje Stative, odnosno Cerovac Vukmanićki. Želimo omogućiti ponajprije djeci i mladima da imaju vanjski prostor za rekreaciju i za druženje, rekao je gradonačelnik Mandić.
 
Napomenuo je da su igralište, kao i nogostup, bili teme na Zboru građana održanom u ovoj gradskoj četvrti, u kojoj traje izgradnja kanalizacijske mreže. Kada bude završena, ovaj dio grada imat će standard kakav gradska četvrt i treba imati, a završetak radova značit će i početak novih - na izgradnji nogostupa.

- Jasno je da stanovnike brine element sigurnosti u prometu, prije svega govorimo o nogostupu. To smo komunicirali i na Zboru građana, a i na sjednici Gradskog vijeća rekao da ćemo negdje krajem travnja imati točnu informaciju kojim tempom ćemo nakon završetka Aglomeracije krenuti u izgradnju nogostupa. Uspjeli smo dobiti projektanta koji će novelirati postojeći projekt, s tim da će u njemu biti projektiran i nogostup u Kaštelu. Razlozi zbog kojih sada nismo mogli krenuti s nogostupom su isključivo financijske prirode. Aglomeracija je jako zahtjevan projekt i jednostavno nismo mogli računati na  iznos koji nam je bio potreban. Zaista se nadam da ćemo nakon završetka Aglomeracije, vjerujem u 2023. godini, krenuti i sa nogostupom. Čini mi se da će i to biti fazno, ali kroz neke dvije godine, vjerujem da ćemo i taj problem u Hrnetiću riješiti, izjavio je gradonačelnik Mandić.

Dodao je da Aglomeracija na pokrajnje ulice u Hrnetiću, na kojima je do sada bio makadam, donosi asfalt, što je dodana vrijednost ovog velikog projekta, te zahvalio svima na strpljenju zbog svih silnih radova.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!