GRAD KARLOVAC

ROK 14 MJESECI

Počinje obnova zgrade JVP Karlovac! Grad i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojit će 315 tisuća eura

Počinje obnova zgrade JVP Karlovac! Grad i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojit će 315 tisuća eura

Ovaj projekt obuhvaća rekonstrukciju (povećanje) toplinske zaštite postojeće vanjske ovojnice zgrade, unapređenje sustava grijanja, pripreme potrošne tople vode i rasvjete

Zgrada karlovačke Javne vatrogasne postrojbe nagodinu će biti energetski obnovljena, s novom termo fasadom, stolarijom i krovom sa solarnim panelima, za što će Grad i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojiti gotovo 315.000 eura, izvijestili su upravo iz gradske uprave.

Ugovori s izvođačem radova tvrtkom VD-AS MONT j.d.o.o., te KANOVA d.o.o., za usluge stručnog nadzora, vrijedni 308.748 eura i 5.875 eura, potpisani su 27. ožujka, a rok za završetak radova je 14 mjeseci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt energetske obnove zgrade JVP Grada Karlovca Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira s 55.475 eura, dok Grad Karlovac izdvaja 259.148 eura.

Ovaj projekt obuhvaća rekonstrukciju (povećanje) toplinske zaštite postojeće vanjske ovojnice zgrade, unapređenje sustava grijanja, pripreme potrošne tople vode i rasvjete. 

- Energetska obnova će unaprijediti energetski razred građevine od G na D kategoriju, smanjiti emisiju CO2 za 32,36 posto i postići godišnju energetsku uštedu potrebne primarne energije za 48,95 posto. Projekt će unaprijediti stanje u lokalnoj zajednici, a posebice popraviti kvalitetu boravka i rada u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Karlovca za njene djelatnike, poručuju iz gradske uprave.

Površina zgrade na Gažanskom trgu 11 je 570,84 m2, a na njoj će biti obnovljena vanjska ovojnica, zamijenjeni stari prozori i vanjska vrata, s vanjske strane krovnih konstrukcija ugrađen sloj toplinske izolacije, kao i završni pokrov istovjetan starom, a na konstrukciju jednostrešnog krova iznad društvenih prostorija postavljeni solarni paneli.  

Izdvojeno


Reci što misliš!