GRAD KARLOVAC

URBANO PODRUČJE

Kako će se karlovačka regija razvijati u bliskoj budućnosti! Kreće savjetovanje s javnošću o nacrtu strategije većeg urbanog područja

Kako će se karlovačka regija razvijati u bliskoj budućnosti! Kreće savjetovanje s javnošću o nacrtu strategije većeg urbanog područja

U obuhvat "većeg urbanog područja" ulazi ukupno sedam jedinica lokalne samouprave, u karlovačkom su gradovi Karlovac, Duga Resa, Ozalj i Slunj te općine Krnjak, Cetingrad i Rakovica

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", broj 25/13 i 85/15), Grad Karlovac provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Strategije razvoja Većeg urbanog područja Karlovac za razdoblje 2021.-2027. Savjetovanje će se provoditi u razdoblju od 22. travnja do 22. svibnja 2023. godine. Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s Nacrtom SRUP-a Karlovac te dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga od strane zainteresiranih stanovnika s cijelog urbanog područja Karlovac.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt SRUP-a nalaze se na službenim internetskim stranicama Grada Karlovca na OVOM LINKU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoj doprinos javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 22. svibnja 2023. godine na adresu elektroničke pošte [email protected].

- Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u proces savjetovanja i da na taj način daju doprinos razvitku Većeg urbanog područja Karlovac, pozvala je Anita Trbuščić, pročelnica Službe za ITU mehanizam.

Strategija razvoja Većeg urbanog područja Karlovac za razdoblje 2021.-2027. (SRUP Karlovac) predstavlja multisektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja Karlovac kao urbane razvojne cjeline unutar programskog razdoblja 2021.-2027. Cilj Strategije je utvrđivanje zajedničkih smjerova razvoja urbanog područja Karlovac, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja te olakšavanje provedbe zajedničkih projekata od strateške važnosti za urbano područje.

Veće urbano područje Karlovac prošireno je Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca od 15. prosinca 2021. s četiri dodatne JLS te u njegov obuhvat ulazi ukupno sedam JLS-ova: gradovi Karlovac, Duga Resa, Ozalj i Slunj te općine Krnjak, Cetingrad i Rakovica. Grad središte urbanog područja je Grad Karlovac koji je ujedno i nositelj izrade Strategije razvoja urbanog područja Karlovac.

Strategija razvoja urbanog područja preduvjet je za korištenje sredstava iz mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja – tzv. ITU mehanizam, a čija je svrha unaprijediti funkcionalnu integraciju gradova središta urbanih područja s njihovom urbanom okolinom. Pritom se naglasak stavlja na integriranje razvoja funkcionalno povezanih administrativnih jedinica, integriranje razvoja projekata iz različitih sektora unutar urbanog područja, integriranje istih ili sličnih projekata na različitim lokacijama unutar urbanog područja i integriranje projekata iz više različitih fondova.

Izdvojeno


Reci što misliš!