GRAD KARLOVAC

JVP KARLOVAC

Karlovački vatrogasci obilježili svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana - imali i Dan otvorenih vrata

Karlovački vatrogasci obilježili svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana - imali i Dan otvorenih vrata

- Zahvaljujem vatrogascima u ime svih u Karlovcu što zaista pokazuju svojom profesionalnošću i posvećenošću svom poslu da časno nose svoje vatrogasne odore, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Dan vatrogastva i svog zaštitnika sv. Florijana karlovački vatrogasci obilježili su danas Danom otvorenih vrata u Vatrogasnom centru, dok će mimohod gradskim ulicama i postrojavanjee vozila na ŠRC-u Korana biti održan 13. svibnja. Središnja proslava je u Rečici, gdje DVD Donja Rečica obilježava 70 godina.

Čestitajući vatrogascima, i profesionalnim i dobrovoljnim, njihov dan, gradonačelnik Damir Mandić je naglasio da je najvažnije da su uvježbani i utrenirani kako bi bio smanjen rizik od bilo kakve nesreće, za što su su iznimno važne vježbe koje vatrogasci kontinuirano provode. Spašavaju tuđe živote, moraju zaštiti i vlastite.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahvaljujem vatrogascima u ime svih u Karlovcu što zaista pokazuju svojom profesionalnošću i posvećenošću svom poslu da časno nose svoje vatrogasne odore. Mislim da ne treba ponavljati koliko su nama naše vatrogasne snage važne, ne samo zbog požara; sjetimo poplava, potresa, elementarnih nepogoda  - bili su prvi koji su pomogli našim sugrađanima. Zato je bitan element njihovog posla da su utrenirani za takve situacije. Grad, kad je o nabavi opreme riječ, s Javnom vatrogasnom postrojbom i Vatrogasnom zajednicom kontinuirano surađuje, imaju odriješene ruke i efikasno koriste sredstva koja su im na raspolaganju, rekao je gradonačelnik Mandić.

Podsjetio je da će zgrada Vatrogasnog centra uskoro biti energetski obnovljena, ali i da Grad, zajedno s JVP i Vatrogasnom zajednicom, u budućnosti čeka odluka o lokaciji novog vatrogasnog centra u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!