GRAD KARLOVAC

U ČETVRTAK

Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bit će konstituirana ovaj tjedan, gradonačelnik Mandić: Naš interes je ravnomjeran razvoj i ulaganje

Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bit će konstituirana ovaj tjedan, gradonačelnik Mandić: Naš interes je ravnomjeran razvoj i ulaganje

Moj prijedlog će biti, imajući u vidu da su svi vijećnici volonteri, da sva vijeća imaju termine u mjesecu kad će biti dostupni građanima u neposrednom kontaktu, poručio je gradonačelnik

Novi vijećnici, čiji su članovi izabrani 16. travnja u 26 mjesnih odbora i 12 gradskih četvrti, konstituirajuće sjednice vijeća održat će ovog četvrtka, 18. svibnja, poručili su upravo iz gradske uprave. 

Na njima će vijećnici izabrati predsjednike i zamjenike svojih Vijeća, a novi sazivi vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti i službeno početi četverogodišnji mandat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora konstituiranima se smatraju izborom predsjednika, a konstituirajuće sjednice, temeljem Odluke o postupku provođenja izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, saziva gradonačelnik, pojašnjavaju u gradskoj upravi. 

Inače, Vijeća gradskih četvrti imaju po 11 članova, a vijeća mjesnih odbora po 7. Ukupno je u vijećima gradskih četvrti 132, a mjesnih odbora 182 vijećnika, koji taj posao obavljaju volonterski.

- Nakon konstituiranja Vijeća, svi će definirati svoje planove rada s prijedlozima i projektima. Nastojat ćemo kvartalno održavati sastanke u gradskoj upravi na kojima će biti svi predsjednici vijeća jer naš interes je ravnomjeran razvoj i ulaganje u sve mjesne odbore i gradske četvrti. Moj prijedlog će biti, imajući u vidu da su svi vijećnici volonteri, da sva vijeća imaju termine u mjesecu kad će biti dostupni građanima u neposrednom kontaktu. Budući su se zborovi građana, koje smo održali u rujnu i listopadu 2022., pokazali korisnima, dogovorit ćemo kako i kad nastaviti, a vjerujem da ćemo vrlo brzo predstaviti i aplikaciju koja će poboljšati komunikaciju vijeća sa službama gradske uprave. Još jednom svima čestitke i budimo podrška jedni drugima na dobro našeg Karlovca, poručio je gradonačelnik Damir Mandić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!