GRAD KARLOVAC

PRIOPĆILI IZ GRADA

Na Rakovcu počeli pripremni radovi na dijelu ulegnuća prometnice koji će i potrajati: "Riječ je o zahtjevnim radovima kakvi se u Karlovcu izvode prvi puta"

Na Rakovcu počeli pripremni radovi na dijelu ulegnuća prometnice koji će i potrajati:
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U izuzetno zahtjevnom projektu sudjeluje više izvođača radova i stručnjaka iz različitih područja kako bi se obavili svi potrebni radovi i zgrada zaštitila u najkraćem mogućem roku

U Ulici Rakovac, kod kućnog broja 19, danas su počeli pripremni radovi na uklanjanju dijela nogostupa, oni na dodatnoj zaštiti zgrade uslijedit će čim budu izgrađeni za to nužni građevinski elementi, a potom slijedi saniranje prometnice, izvijestili su upravo iz gradske uprave. 

U izuzetno zahtjevnom projektu sudjeluje više izvođača radova i stručnjaka iz različitih područja kako bi se obavili svi potrebni radovi i zgrada zaštitila u najkraćem mogućem roku da ne bi došlo do dodatnih oštećenja dok budu trajali radovi na sanaciji prometnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na današnjem sastanku predstavnika izvođača radova, Grada i ViK-a dogovoreno je da će, nakon uklanjanja završnog sloja na dijelu nogostupa, biti dodatno ispitane instalacije koje su u njega ugrađene, potom slijedi nasipavanje pijeskom tog dijela nogostupa, a onda ugradnja pilota i naglavne grede na zgradu, što je najbrži i najsigurniji način osiguranja stabilnosti i zaštite zgrade za trajanja radova na sanaciji instalacija u trupu prometnice, a potom i prometnice same, pojašnjavaju u Gradu. 

Napominju i kako oko lokacije na kojoj traju radovi, premda je od četvrtka, kada je ulegnuće primijećeno, ograđena i propisno označena, bit će postavljena dodatna, viša, čvrsta ograda radi sigurnosti građana.

- Izuzetno zahtjevne radove, kakvi se u Karlovcu izvode prvi put, koordinira Upravni odjel za komunalno gospodarstvo. U Karlovcu traje sanacija prometnica i na drugim lokacijama, ponajprije na poplavljenom području, koje za to nadležne tvrtke nastoje osposobiti u što kraćem roku, poručuju iz gradske uprave.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!