GRAD KARLOVAC

22 ITU GRADA

Gradonačelnik Karlovca preuzeo Sporazum o provedbi ITU mehanizma, za realizaciju projekata odobreno 33 milijuna eura

Gradonačelnik Karlovca preuzeo Sporazum o provedbi ITU mehanizma, za realizaciju projekata odobreno 33 milijuna eura
Studio Europa

Karlovac je središte Većeg urbanog područja kojeg, uz njega, čine Duga Resa, Slunj, Ozalj, Cetingrad, Krnjak i Rakovica, a za koje je u novoj financijskoj perspektivu ITU mehanizma odobrena alokacija 33 milijuna eura

- Iako smo, kao osmi grad u Hrvatskoj, priliku za korištenje prethodnog ITU mehanizma dobili pred kraj financijskog razdoblja, iskoristili smo dobivena sredstva i završili sve projekte u roku i siguran sam da će tako biti i u ovom novom. I na dosadašnjoj provedbi, ali i na pripremi novog ITU - a zahvaljujem djelatnicima gradske uprave iz svih odjela, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, nakon preuzimanja Sporazuma o provedbi ITU mehanizma na Danima regionalnog razvoja i EU fondova.

Svečana dodjela sporazuma dio je ove godišnje konferencije Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a sporazume je gradonačelnicima 22 ITU grada uručio premijer Andrej Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac je središte Većeg urbanog područja kojeg, uz njega, čine Duga Resa, Slunj, Ozalj, Cetingrad, Krnjak i Rakovica,  a za koje je u novoj financijskoj perspektivu ITU mehanizma odobrena alokacija 33 milijuna eura. To su bespovratna sredstva, uz koja svi korisnici moraju osigurati 15 posto vlastitog udjela. 

Dio Sporazuma su projekti koji će se financirati u ovom financijskom razdoblju pa će tako u Karlovcu to biti uređenje Trga bana Josipa Jelačića, izgradnja obilaznice Zvijezde, Parka Grabrik, prometnica i biciklističkih staza na Luščiću, okoliša i infrastrukture Starog grada Dubovca i Bosanskog magazina, dok će u starim gradovima Cetinu i Drežniku biti uređeni posjetiteljski centri, Stari grad Slunj će imati veće infrastrukturne radove na uređenju objekta, planirana je izgradnja i uređenje Društveno-kulturnog centra u Dugoj Resi, kao i izgradnja i uređenje posjetiteljskog centra Slava Raškaj u Ozlju.

Gradska i općinska vijeća već su dala pozitivna mišljenja na Strategiju, a usvajanje Strategije razvoja Većeg urbanog područja Karlovac za 2021.-2027. na sjednici Gradskog vijeća središta urbanog područja, Karlovca, bit će idući tjedan. Nakon toga će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, zajedno s gradovima središtima urbanog područja, pripremiti pozive za odabrane projekte. 

Izdvojeno


Reci što misliš!