GRAD KARLOVAC

GRADSKI PRIJEVOZ

Mandić se provozao gradskim autobusom i promovirao pogodnost za starije Karlovčane! Svi iznad 65 od jučer imaju pravo na besplatnu vožnju

Mandić se provozao gradskim autobusom i promovirao pogodnost za starije Karlovčane! Svi iznad 65 od jučer imaju pravo na besplatnu vožnju

Od jučer svi umirovljenici i građani s navršenih 65 godina života koji imaju prebivalište u Karlovcu do kraja godine imaju besplatan javni prijevoz na svim linijama

- Pozivam sve da koriste usluge gradskog javnog prijevoza. Ugovor Grada Karlovca i Autotransporta Karlovac kao pružatelja usluge traje tri godine i izdvajamo iz proračuna značajan iznos, što uključuje i podmirivanje troškova prijevoza školske djece, a sada smo uspostavili generacijski balans, poručio je danas ujutro gradonačelnik Karlovca Damir Mandić promovirajući mjeru besplatnog prijevoza za starije Karlovčane.

Naime, od jučer svi umirovljenici i građani s navršenih 65 godina života koji imaju prebivalište u Karlovcu do kraja godine imaju besplatan javni prijevoz na svim linijama, odnosno, kako je objasnio gradonačelnik, mogu se voziti cijeli dan, kamo god trebaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naveo je da je ta mjera usklađena s umirovljeničkim udrugama i s Hrvatskom strankom umirovljenika.

Vidjet ćemo nakon pola godine hoćemo li spuštati dobnu granicu za umirovljenike – rekao je Mandić.


Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila -Ljubenko je navela da se zainteresirani za korištenje ove pogodnosti trebaju javiti u taj odjel, a onda s potvrdom koju će dobiti otići na autobusni kolodvor po pokaz, a onda "do kraja godine više nemaju brige".

- Ima umirovljenika koji su već ostvarivali sufinanciranu kartu i oni će je nastaviti koristiti besplatnu kartu i samo trebaju preuzeti svoju karticu na kolodvoru – objasnila je D. Sila - Ljubenko.

Izrazila je nadu da će građani javni prijevoz koristiti u što većem broju.

Gradonačelnik je rekao da su se u tri mjeseca od uvođenja novog režima pokazale njegove dobre strane, ali i neke poteškoće. Najveća je briga nedostatak linija prema Zagradu, Kalvariji i Vučjaku, odnosno sa Zagrada, Kalvarije i Vučjaka, te prema Pojatnu, odnosno od Pojatnog, a Mandić je ustvrdio da je to tako jer je riječ o županijskim trasama, no izrazio je uvjerenje da će se iznaći privremeno rješenje.

Zbog radova se ne može prometovati nekim ulicama, no to bi trebalo biti riješeno kroz par mjeseci asfaltiranjem – dodao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!