GRAD KARLOVAC

NOVI IZGLED GRADSKE ČETVRTI

Prostor bivše vojarne Luščić postaje gradilište! U tijeku je uklanjanje napuštenih i ruševnih zgrada, pogledajte kad kreće gradnja FOTO

Prostor bivše vojarne Luščić postaje gradilište! U tijeku je uklanjanje napuštenih i ruševnih zgrada, pogledajte kad kreće gradnja FOTO
Grad Karlovac

Završetak radova uklanjanja, dodaju, planiran je do kraja studenog ove godine čime će se stvoriti preduvjeti za izgradnju nove prometnice od ulice Luščić do novog dječjeg vrtića i osnovne škole

Iz karlovačke gradske uprave pohvalili su se pretvaranjem prostora bivše vojarne Luščić u novo gradsko naselje koje će biti potpuno uređeno s novim objektima i pratećom infrastrukturom.

Kako nam javljaju, u tijeku je uklanjanje postojećih napuštenih i ruševnih zgrada, a sve s ciljem gradnje novih objekata i infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bit će uklonjena 33 objekta i tri betonske rampe. Do sada je uklonjeno 18 objekata i 3 betonske rampe, a trenutno se uklanja 13 hala i 2 manja objekta. Vrijednost radova uklanjanja iznosi 414.462,14 eura s PDV-om, kažu u Gradu.

 

Bit će uklonjena i velika upravna zgrada bivše vojarne za koju je također izrađen projekt uklanjanja i provedena javna nabava, a vrijednost je 97.875,00 eura s PDV-om.


Izvođač svih radova je tvrtka GMTT Lešćanec, a stručni nadzor vrši tvrtka INMARK.

- Odgovornost i obaveza izvođača radova je da dio neopasnog otpada nakon drobljenja iskoristi za poravnanje terena, a ostatak neopasnog i opasnog otpada da zbrine na odgovarajući način sukladno Zakonu o otpadu, navodi se u priopćenju iz gradske uprave.

Završetak radova uklanjanja, dodaju, planiran je do kraja studenog ove godine čime će se stvoriti preduvjeti za izgradnju nove prometnice od ulice Luščić do novog dječjeg vrtića i osnovne škole. Škola je trenutno u fazi projektiranja, te na jesen očekujemo građevinsku dozvolu i pokretanje javne nabave za odabir izvođača radova na njezinoj izgradnji.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!