GRAD KARLOVAC

FESTIVAL PIVA

Broje se dani do velike jubilarne fešte piva u Karlovcu! Organizatori pozivaju na odgovorno konzumiranje i pogodnosti prijevoza - ne sjedajte pijani za volan!

Broje se dani do velike jubilarne fešte piva u Karlovcu! Organizatori pozivaju na odgovorno konzumiranje i pogodnosti prijevoza - ne sjedajte pijani za volan!

Onima koji se ipak odluče u Karlovac ići automobilom, besplatni parking osiguran je na ŠRC-u Korana i u Vatrogasnoj ulici.

Pet dana sjajne zabave i odlične atmosfere očekuje vas na još jednim Danima piva koji se održavaju od 30. kolovoza do 3. rujna. U tom periodu u gradu na četiri rijeke, uz Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru, fokus će biti i na petoj rijeci – rijeci piva. Karlovac tada postaje nezaobilazna domaća kontinentalna destinacija jer Dane piva u pet dana posjete deseci tisuća posjetitelja. Kao poseban dodatak ovogodišnjem festivalu, održat će se i predstavljanje knjige „Peta rijeka Karlovca“, autora Krešimira Perušića, koja govori o bogatoj povijesti Karlovačkog piva.

Ove godine na Danima piva slave se čak dvije značajne obljetnice – 40 godina postojanja festivala i 170 godina Karlovačkog piva! Za odličnu atmosferu pobrinut će se neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene, a na sve koncerte – njih čak 20 na glavnoj i Gastro pozornici, ulaz za posjetitelje je besplatan. Prvi dan festivala, 30. kolovoza, počinje koncertom Miach s gostom iznenađenja, nakon čega slijedi svečano otvorenje i nastup Tonyja Cetinskog. U danima koji slijede atmosferu će dizati nastupi Baby Lasagne, Vojka V, Kawasaki 3P-a, Prljavog Kazališta, Nene Belana & Fiumensa, Željka Bebeka i brojnih drugih. Detaljan raspored nastupa možete pronaći u programu Dana piva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U predahu od energičnih glazbenih nastupa posjetitelji će se moći okrijepiti zahvaljujući bogatoj ponudi piva i pivske gastronomije. Uz Karlovačko pivo, koje je glavni sponzor, imat će jedinstvenu priliku probati čak 17 internacionalnih vrsta piva koje inače nisu dostupne u Hrvatskoj, kao i craft piva Pivovare Podrum i Pivovare Medvedgrad. Očekuju ih i burgeri, tacosi, tortilje, vege burgeri, razna jela s roštilja i slastice, a tu su i veliki pivski pereci tvrtke Žitoproizvod koji također obilježavaju četiri desetljeća dugu tradiciju jer su po prvi puta proizvedeni upravo za Dane piva.

Posjetitelje očekuje i raznolik popratan sadržaj u kojem će moći sudjelovati kao što su Pivska potraga, Kviz filmske i glazbene kulture koji će voditi poznata kvizašica Morana Zibar te brojne zanimljive aktivnosti unutar Karlovačko Fun&Chill zone.


Grad Karlovac i Karlovačko pivo posvećeni su pružanju sigurnog i ugodnog iskustva za sve posjetitelje, s posebnim naglaskom na odgovornu konzumaciju alkohola. S tim ciljem provodi se niz aktivnosti, kao što su podjela narukvica „Ja sam 18+“ punoljetnim osobama i edukativna radionica koja se provodi u suradnji s PU Karlovačkom. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati simulator vožnje motociklom i sigurnosnu kacigu, „pijane naočale“ te uređaj „Dräger“ za mjerenje razine alkohola u krvi.

Kao i prethodnih godina, Grad Karlovac i Karlovačko pivo, osigurali su jednostavan i siguran dolazak na Dane piva. Od 30. kolovoza do 1. rujna bit će dostupan vlak koji polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora

U 17:55 i vozi do stanice Karlovac Centar, sa stajanjima u Remetincu, Hrvatskom Leskovcu i Jastrebarskom. Povratak za Zagreb planiran je nakon ponoći, u 00:14, a cijena karte simboličnih je 1,5 eura. Sa ŠRC-a Korana također će biti organiziran i besplatni prijevoz autobusom do festivala – do stajališta na Korzu kao i s Korza na ŠRC Korana. Polazak će biti svakih sat vremena počevši od 18:00 sati. Onima koji se ipak odluče u Karlovac ići automobilom, besplatni parking osiguran je na ŠRC-u Korana i u Vatrogasnoj ulici.


 


 

Izdvojeno


Reci što misliš!