GRAD KARLOVAC

U petak početak Dana piva, najavljeni programi, ali i povratak fontane s besplatnom pivom, ovoga puta ispred kina "Edison"

U petak početak Dana piva, najavljeni programi, ali i povratak fontane s besplatnom pivom, ovoga puta ispred kina
Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Organizator je Grad Karlovac, a glavni sponzor Heineken Hrvatska

- Karlovačka pivovara i Karlovac nisu povezani samo medijski nego i tako što ona desetljećima osigurava egzistenciju Karlovčana. Zahvaljujem Heinekenu Hrvatska što prepoznaje vrijednost i značaj Karlovačke pivovare, ne samo u pogledu poslovanja nego i za nas u Karlovcu. Suradnja gradske uprave i Heinekena je nešto što se podrazumijeva – poručio je u ponedjeljak u Karlovcu za predstavljanja ovogodišnje manifestacije Dani piva gradonačelnik Damir Mandić.

Grad Karlovac je organizator, a Heineken Hrvatska glavni sponzor festivala koji počinje u petak i završava u utorak, a u šancu se počelo postavljati glavnu pozornicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Mogli smo svjedočiti tome da je manifestacija doživljavala modifikacije i prilagođavala se vremenu. Sigurno jest i ostat će bitno i ubuduće to što su Dani piva uistinu dani piva s potpisom Karlovačkog. Odgovorno se zabavljajmo. Manifestacija promovira pivo, zabavu i sve ono što Karlovac nudi. To činimo i s ovim Danima piva. Ta je manifestacija prozor u svijet naših vrijednosti. Dani piva su prigoda da se s prijateljima nađemo na našim ulicama. Sljedeće godine ćemo se možda proširiti i na Radićevu ulicu – poručio je Mandić.

Predsjednica Uprave Heineken Hrvatska Maud Meijboom-van Wel je istaknula da su povijest Karlovca i Karlovačkog isprepleteni 170 godina.


Uvijek nastojimo organizirati jedinstvena iskustva za posjetitelje Dana piva. Vraćamo fontanu iz koje će teći piva 30. kolovoza u 18 sati i u utorak 3. rujna na terasi kina Edison. Pozivamo sve u zonu zabave i opuštanja "Svijet piva". Tamo ćemo imati 17 različitih piva iz cijeloga svijeta. Povrh toga imamo trgovinu suvenirima. U ponedjeljak u 16 sati u kinu "Edison" će se predstaviti knjiga Krešimira Perušića "Peta rijeka" – navela je M. Meijboom-van Wel.

Službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove Europske unije Daniela Peris je približila glazbeni, gastronomski i zabavni program i ustvrdila da je bogat.

- U ovih pet dana će se održati 20 koncerata, raznoliku gastronomsku i pivsku ponudu te mnogobrojne animacije – navela je D. Peris.

Nastavila je da će glazbeni izvođači zadovoljiti ukuse svih generacija i da je pripremljena raznolika ponuda hrane i slastica koje pašu uz pivo.

- Neizostavni su veliki pivski pereci koji ove godine slave četiri desetljeća postojanja i koji su po prvi puta proizvedeni upravo za Dane piva – dodala je D. Peris.

Rekla je i da će na Šetalištu doktora Franje Tuđmana biti ponuđeno svijetlo Karlovačko za dva i pol eura po pola litre i druga piva iz ponude Heinekena te zanatskih piva Podruma i Medvedgrada.

- U Gastro-kutku će biti šator s četiri stotine sjedećih mjesta, a nudit će se razna jela – od tradicionalnih pivskih plata nadalje. Radno vrijeme gastro-kutka bit će od 9 do 24 – kazala je D. Peris.

Napomenula je da festival promiče odgovornu konzumaciju alkohola i da će biti održane utoliko edukativne radionice u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom.

- Na Sportsko-rekreacijskom centru Korana i u Vatrogasnoj ulici besplatna parkirališta i povezana s Korzom autobusnim linijama. Parkirališta u sustavu naplate do brze ceste će biti pod naplatom svakog dana od 7 do 22. Svi posjetitelji koji žive u Mahičnu, Ladvenjku, Skakavcu, Šišljaviću, na Jelsi organizirali smo poseban vozni red – rekla je D. Peris.

Direktorica Turističke zajednice Karlovca Marina Burić je istaknula da su u Nikola Tesla Experience centru već započele radionice trodimenzionalnog printanja i takozvane 3D olovke na kojoj djeca rišu Zvijezdu i boji po želji ili ispisuju privjeske u obliku pivskog pereca.

- U Slatkovodnom akvariju Aquatika posjetitelji se mogu osvježiti pivskim koktelima, a isto tako istražiti različite različite sadržaje na pivskim sretnim satima na različitim lokacijama. U Paviljonu "Katzler" su otvoreni izložba i pivski retro-kutak, a i nudi se sjajna ponuda pivskih suvenira. U restoranima su se pobrinuli da posjetitelji imaju u ponudi razna pivska jela – kazala je M. Burić.

Bit će provedena i "Pivska potraga", "zabavna interaktivna igra koja je sjajno prihvaćena među sudionicama, ali i u struci".

- Najsretnija ekipa će ponijeti sa sobom škrinju punu pivskog blaga – najavila je M. Burić i dodala: "Pred nama je novo izdanje manifestacije, čemu se radujemo jer svakoga puta donese nove posjetitelje u naš grad koji pritom imaju priliku istražiti i druge turističke sadržaje. Na nama svima ostaje da budemo kao i uvijek izvrsni domaćini i da opravdamo ocjenu kvalitete koju imamo kao turistička destinacija".

Menadžerica korporativnih poslova u Heineken Hrvatska Ljudmila Bratko Gašpić je navela da im je jako važno da se posjetitelji nakon provoda sigurno vrate kućama, pa je organiziran i poseban vlak iz Zagreba sa stajanjima u Remetincu, Hrvatskom Leskovcu i Jastrebarskom, odnosno u obrnutom smjeru.

- Cijena karte je simboličnih euro i pol. Pripremili smo za ugostitelje rješenje po kojemu će biti sigurni da točne pivo samo punoljetnima, pa da ne moraju u gužvama provjeravati osobne iskaznice. Pivo ćemo točiti u čaše napravljene od recikliranog materijala, kasnije ćemo ih prikupljati i vraćati u reciklažu. Svaki posjetitelj koji prikupi deset takvih čaša će besplatno dobiti jedno pivo – rekla je Lj. Bratko Gašpić.

Izdvojeno


Reci što misliš!