IZBORI 2020.

KAMPANJA U ZNAKU KORONE

Oporba Plenkovića želi poslati u samoizolaciju, on se ne da: 'Očito ne vrijede ista pravila za sve'

Premijer je bio u kontaktu sa zaraženim Novakom Đokovićem

Treba li Andrej Plenković u samoizolaciju, i danas je top tema kampanje. Čak je i ugledna svjetska agencija Reuters objavila tekst s naslovom "hrvatski premijer odbija se samoizolirati nakon kratkog susreta s Đokovićem".

Predsjednik HDZ-a tvrdi da to neće štetiti Hrvatskoj jer su to su neistine i dodaje da preporuke nadriliječnika iz oporbe sigurno neće slijediti. Detalje ima Petar Panjkota.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jutra na terenu, malo u ulozi predsjednika stranke, malo tehničkog premijera. 

Andrej Plenković zakopan je u stavu u kojem ga podržava i Zavod za javno zdravstvo da je s pozitivnim Novakom Đokovićem bio kraće od 15 minuta, uz kontakt samo ramenom i gornjim dijelom dlana te da zato ne treba u samoizolaciju.

"Da je bio takav kontakt koji bi se kvalificirao kao bliski kontakt, onda bih sigurno slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes da stavljaju u eter ono što vi mene sada pitate", rekao je Andrej Plenković.

Za oporbu dvojbe nema, premijer je odmah morao u samoizolaciju."Očito je da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika Vlade i članove HDZ-a. Prema tome, to je ta nepravda koju građani vide i osjećaju", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Kampanja u znaku koronavirusa

"Gospodin Plenković, koji je očito bio u kontaktu, on šalje, za razliku od nas, poruku ja se neću pridržavati. To je njegova sloboda, neka građani sami procijene tko je u pravu", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Dok Demokrati čak pozivaju predsjednika da proglasi izvanredno stanje i opozove izbore, članovi Živog zida izveli su performans pred središnjicom HDZ-a, zapečativši ulaz u stranku.

Oporba zato skače i dalje.

"Ljudi nemojte nasjedati na njihove spinove, izađite na izbore i ne dajte da nas virus zarobi na još četiri godine", rekao je kandidat Restart koalicije Rajko Ostojić.

Preostalo je još 11 dana kampanje koja će, kako sada stvari stoje, ostati u znaku koronavirusa

Izdvojeno


Reci što misliš!