IZBORI 2020.

PREDIZBORNI APEL

Birač p(r)ozvao gradsku vlast zbog bivše vojarne Luščić: Nemate strategiju prostornog razvoja, pa tako ni ovog kvarta

Birač p(r)ozvao gradsku vlast zbog bivše vojarne Luščić: Nemate strategiju prostornog razvoja, pa tako ni ovog kvarta

Dimitrije Birač je nezavisni kandidat za Sabor na listi koalicije Možemo – Nova ljevica – Orah – Radnička fronta – Zagreb je naš – Za grad.

- Prostor bivše vojarne Luščić država je darovala Gradu Karlovcu pod uvjetom da tamo budu sportska dvorana, igrališta, javna infrastruktura, škola, vrtići, stambeno se zbrinu mlade obitelji itd. A Grad raspiše natječaj na kojem pobijedi rad koji ništa od toga nema; nedostaje gotovo sve ono za što je prostor i darovan bez naknade! Zbog toga pozivam gradsku vlast da smjesta u daljnje planiranje uključi pozicije škole, vrtića i doma za starije osobe, osnuje reviziju koja će evaluirati nagrađeni rad iz perspektive karlovačkih interesa i započne javnu raspravu koja bi uzela u obzir sve prijašnje prostorne planove nakon kojih bi se vidjelo što i kako dalje, poručio je s današnje pressice Dimitrije Birač, nezavisni kandidat na listi koalicije Možemo – Nova ljevica – Orah – Radnička fronta – Zagreb je naš – Za grad.

Birač je napomenuo da je prostornim planovima za Luščić, počevši od 1968., predviđen dio potreba koje su ostale do danas, ali Grad preko svega toga olako prelazi, ponovo pokazujući da ne mari za  tradiciju planiranja i karlovačke urbaniste i nameće neki novi narativ o gradu ugodnog življenja, koji podrazumijeva brisanje svega do 1990.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iz ovog je jasno da vladajući nemaju strategiju prostornog razvoja ni Karlovca, pa tako ni ovog karlovačkog kvarta, te se usvaja rješenje koje nije dalo odgovor na zahtjeve vlastitog projektnog zadatka, napomenuo je Birač.

Smatra da je dugogodišnja vladavina jedne stranke u Karlovcu napravila blokadu koja se može riješiti samo na dva politička načina.

- Izvana, odnosno, s državne razine i to iz glavnog dijela hrvatske politike, iz Sabora. Iznutra, odnosno, s lokalne razine, promjenom ove politike i ovog razornog djelovanja: pobjedom nad aktualnom političkom opcijom na idućim lokalnim izborima. To je jedino rješenje kako obraniti javni interes ovog grada i razviti zdravu atmosferu, punu participacije struke, građana i politike ka zaista gradu ugodnog življenja, zaključio je Birač.

Izdvojeno


Reci što misliš!