IZBORI 2020.

promuklim glasom

Andrej Plenković održao pobjednički govor: 'Sad ćemo se proveseliti, a od sutra opet radimo za Hrvatsku'

Znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske'


Andrej Plenković ostaje premijer, to je sasvim sigurno i sukladno tome, njegov se govor najviše iščekivao. Ankete njegovom HDZ-u nisu davale ni približno ovakve šanse, u svakoj kombinaciji Domovinski pokret Miroslava Škore bio mu je nametnut kao "obveza".

Ali, na kraju HDZ slaže vladu bez problema, neće to trajati ni do 15. kolovoza, što je bio rok određen upravo od Plenkovića samog. San snova za vodeću stranku u zemlji, u svakom slučaju. Stranku koja je potvrdila da je najjača što je izlaznost slabija.
 

Uz "Eye Of The Tiger", pjesmu populariziranu u serijalu Rocky, pojavio se Andrej Plenković. Baš kao prije četiri godine. Nasmiješen i svjestan da ako odradi mandat do kraja, bit će prvi kojem je to uspjelo jer samo je Ivo Sanader dvaput dobio priliku biti premijer, no nije taj mandat odradio do kraja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obratio se okupljenima, kao i hrvatskoj javnosti promuklim glasom.

"Želim zahvaliti svim građanima koji su izašli na birališta, bilo da su glas dali nama ili drugim strankama. To je demokracija. Danas, ovakav rezultat HDZ-a, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego i obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat pun iskušenja iz nas, a izazovi koji su pred nama su izgledno još i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo. Ovakva potpora većine hrvatskih birača za nas je ogromna obveza. Hrvatska treba rješenja za gospodarstvo, zdravstvo, jačanje ljudskih prava, jačanje manjinskih prava. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog, modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđman

"Jer smo u proteklim godinama postavili HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i oduvijek želio. Zato znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske."

ahvalio se svima koji su mu pomogli ostvariti pobjedu, a pod time se misli na stranačke kolege i sve one koji su napravili strategiju za pobjedu. Zatim je zaključio govor.

"Ovakva pobjeda danas nam daje za pravo da malo budemo veseli i opušteni, a sutra ujutro u devet sati krećemo svi zajedno, kao i do sada, svim srcem raditi za Hrvatsku. Hvala vam i živjeli."

Izdvojeno


Reci što misliš!