KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

Prostora za rekreaciju danas ima dovoljno, ali rekreativaca je puno manje nego prije - prije se o tome vodilo više računa

Prostora za rekreaciju danas ima dovoljno, ali rekreativaca je puno manje nego prije - prije se o tome vodilo više računa

Kada se sve zbroji na mogućnost rekreacije u gradu i ne možemo se pretjerano žaliti. Dakako, izuzmemo li vječitu rak-ranu svih karlovačkih generacija, odnosno bazen. No, osim toga u gradu je sasvim dovoljno prostora za rekreaciju, ima i novih i modernih pa iako je ukupna situacija zasigurno bolja nego prije četrdesetak godina, nema sumnje da se danas rekreiramo - manje. 

Drugačija su vremena, brža i površnija, pažnju mnogih odvlače moderne tehnologije, a i područje rekreacije više nije ni na koji način pod "kapom" neke od institucija pa su svi prepušteni sami sebi. Pa, tko voli - izvoli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije nije bilo tako, a posebno se velika pažnja posvećivala radu s mladima, ali i svim ostalim generacijama, uključujući radnike.

"Rekreaciji više pažnje" (Večernji list, 11. 7. 1979.)

Sa željom da mališani predškolske dobi od najranijih dana krenu putevima proslavljenih jugoslavenskih sportaša, općinski savez za sportsku rekreaciju "Partizan" organizirao je, u nizu natjecanja za radnike, građane i omladinu, i natjecanja za najmlađe. 

Kako nas je obavijestio tajnik "Partizana" Pavao Bakić ove godine će se više od 2000 Karlovčana uključiti u sportsko-rekreativna natjecanja, koja organizira ovaj savez, s posebnim akcentom na razvijanju sportske kulture najmlađih. 

Već početkom jeseni bit će organiziran drugi "Susret mladih" uz sudjelovanje djece od 3 do 6 godina, kojih je na prvim susretima pod tim nazivom bilo više od dvije stotine. 

Prilog su tvrdnji da rekreacija u našem gradu dobiva potrebno značenje i uspjesi naših predstavnika na saveznoj smotri "Partizanskog višeboja", koja je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Tita održana od 3. lipnja do 4. srpnja u Mariboru, uz sudjelovanje oko 1000 natjecatelja. Za odličnu psihofizičku pripremljenost Karlovčanke Ela Galeković, Nena Silić, Tasja Purgar i Jelena Radovanović osvojile su zlatne značke Jugoslavenskog saveza za sportsku rekreaciju, a Ivica Ivičak i Boško Ličina su za vrlo dobru, odnosno prosječnu pripremljenost, primili srebrnu i brončanu značku istog saveza. 

Zbog dobre znane koristi od sportske rekreacije treba pozdraviti i podržati akcije "Partizana", a svakako najveća podrška bit će im aktivno uključivanje većeg broja radnika, građana, omladine i djece. 

(foto: kafotka.net)

Izdvojeno


Reci što misliš!