KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

Posljednja mirnodopska vijest? Treninzi djevojaka iz Studija 23 na obali Korane i u prostorijama u Grabriku

Posljednja mirnodopska vijest? Treninzi djevojaka iz Studija 23 na obali Korane i u prostorijama u Grabriku

Početak listopada obilježen je sjećanjem na prve dane rata u gradu i početak sveopće agresije i velika razaranja koja je Karlovac proživio.

U ovotjednom KAretrovizoru prelistali smo posljednji "mirnodopski" Karlovački tjednik i posljednje vijesti iz dana u kojima je rat već bio na vratima grada, ali je kod mnogih još uvijek postojala nada da će razum prevladati i da neće doći do svega, do čega je ipak došlo.

U okolici grada već se vode borbe i "Tjednik" je pun ratnih reportaža, ali nađe se još i poneka redovna crtica. Mladen Postružnik ima veliki prilog o Novom centru i njegovoj svakodnevici, piše se o tekućoj obnovi Zorin doma i koranskog slapa, raspravlja o rušenju bespravno sagrađenih objekata i ujedinjenju poduzeća "Vodovod", "Kanalizacija" i "Čistoća" u jedno Javno komunalno poduzeće. Posljednje sportske vijesti govore o nastupima karlovačkih tenisača na turnirima u Zagrebu i Sloveniji. Mi smo, pak, izdvojili informaciju o treninzima Studija 23 u "babljem ljetu" 1991. godine koje je prekinula crna i olovna jesen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovački tjednik, 19. rujna 1991. godine: "Gradsko oko"

Ljetnu stanku mnogi su umjetničko-kulturni ansambli iskoristili za odmor i pripremu nove sezone. Iako u teškim uvjetima življenja, u kojima se ne očekuje uobičajeno obimna sezona, članovi Studija za suvremeni ples "Studio 23" cijelo ljeto kondicionim treninzima održavali su formu.

- Tjelesna pripremljenost izuzetno je važna u ovom našem bavljenju plesnim pokretom. Zato smo ljeto iskoristili za treninge uz Koranu, rekla je umjetnička voditeljica studija Vera Mitrović.

Članovi studija bili su i u dječjem odmaralištu u Selcu, gdje su u suradnji s kolektivom odmarališta organizirali školu plesa. Početkom rujna krenuli su s normalnim radom koji će osim kondicionim treninzima biti upotpunjen i uvježbavanjem novih koreografija. Paralelno s tim ići će i upis novih članova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 30. rujna u prostorijama dječjeg vrtića u Grabriku.

foto: kafotka.net

Izdvojeno


Reci što misliš!