KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

Prije 60 godina stanovnike Švarče poprilično je mučila Banija pa su je nazvali Texas - ipak nije riječ o kvartu!

Prije 60 godina stanovnike Švarče poprilično je mučila Banija pa su je nazvali Texas - ipak nije riječ o kvartu!

Nije riječ o drugom karlovačkom kvartu, već o poduzeću koje je nosilo to ime, a koje je upravljalo i restoranom za radnike.

Prije ravno 60 godina, Karlovački tjednik serijom je tekstova o karlovačkim kvartovima, odnosno tadašnjim mjesnim zajednicama, ukazivao na njihov razvoj, ali i probleme s kojima se i dalje suočavaju. 

S razvojem Jugoturbine sve se više razvijalo i tada uglavnom radničko naselje Švarča, a tadašnje Švarčake, pak, najviše je mučila - Banija. Nije riječ o drugom karlovačkom kvartu, već o poduzeću koje je nosilo to ime, a koje je upravljalo i restoranom za radnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Obećanja ne uzimamo zdravo za gotovo", Karlovački tjednik, 21. veljače 1963. godine

Najviše primjedaba na Švarči palo je na račun restorana koji se sada nalazi u sastavu ugostiteljskog poduzeća Banija. U posljednje vrijeme česte su u njemu kavge, dolazi i do tučnjava u kojima ponekad stradaju nevini gosti. Švarčani su ponovno ovaj ugostiteljski objekt nakon nekoliko godina pauze počeli nazivati imenom - "Teksas".

Hrana u restoranu slabe je kvalitete. Posebno su loši gableci, koji se u njemu pripremaju za radnike poduzeća Jugoturbina. U posljednjih nekoliko mjeseci broj abonenata u Jugoturbini pao je zbog vrlo loše kvalitete gableca sa 800 na 500. Opravdanje ugostitelja da onaj kojem je loše ne treba da jede ipak nije u duhu naših socijalističkih shvaćanja. Kako i druge tvornice u gradu muku muče s prehranom svojih radnika treba forsirati gradnju novog restorana koji je predviđen društvenim planom. Taj restoran opskrbljivat će sve zainteresirane tvornice hranom za gablec.

Predstavnici poduzeća obećali su da će glavne pritužbe Švarčana biti uskoro skinute s dnevnog reda. U savjetu potrošača kažu na to: "Bit će nam vrlo drago ako se obećanja ostvare. Ali nećemo ih uzeti zdravo za gotovo. Od svoje namjere da se nepravilnosti otklone nećemo odustati!". 

(foto: kafotka.net)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!