KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

U sedamdesetim godinama vrlo popularni su bili "Autobusi kulture" koji su nudili prijevoz na veća kulturna događanja u metropoli

U sedamdesetim godinama vrlo popularni su bili

Danas oni koji žele u Zagreb na neku predstavu ili koncert klasične glazbe moraju to odraditi u vlastitoj organizaciji.

Je li potreba za kulturnim sadržajima u prošlosti bila veća, ili je ponuda istih tih kulturnih sadržaja u Karlovcu bila lošija - ili je, pak, istina negdje na sredini, a možda i u tome da je danas većini ljudi Zagreb ipak dostupniji i "bliži" zbog puno većeg broja automobila, to je pitanje na koje bi odgovor moglo dati tek neko malo podrobnije istraživanje.

No, sigurno je da već dulje vrijeme ne postoji nekada vrlo popularna mogućnost odlazaka na veća kulturna događanja u Zagreb takozvanim "autobusima kulture". Bila su to redovna putovanja, koja su se odvijala barem jednom mjesečno, i to ne računajući odlaske školske djece na mjuzikle ili opere. Naprotiv, ovo je bilo namijenjeno istinskim ljubiteljima kulture, koji su bili željni onih kulturnih događanja koja nisu mogli vidjeti, posjetiti i doživjeti u svom gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas oni koji žele u Zagreb na neku predstavu ili koncert klasične glazbe moraju to odraditi u vlastitoj organizaciji, no mora se priznati i da je barem posljednjih godina i lokalna kulturna ponuda vrlo pristojna, pogotovo u toplijim mjesecima uz KAKAFE, jazz festival, koncerte Hrvatske flautističke akademije i Međunarodne ljetne škole gitare i slično...

"Autobusom u Komediju", Večernji list 7.12.1979.

U nedjelju će oko 150 Karlovčana "autobusom kulture" posjetiti Kazaište Komedija u Zagrebu, gdje će prisustvovati izvođenju muzičke komedije "Guslač na krovu". 

"Guslač na krovu" izveden je prvi put u New Yorku  godine 1964. i od tada s velikim uspjehom obilazi pozornice cijelog svijeta. 

Redatelj predstave je Vlado Štefančić, a uloge tumače Damir Mejovšek, Sanda Langerholz, Smiljka Bencet, Vlado Krstulović, Mato Jelić i drugi. Predstava traje 120 minuta.

Autobusi polaze u 18 sati s Autobusnog kolodvora.

(foto: kafotka.net)

Izdvojeno


Reci što misliš!