KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

Kako se izlet karlovačkih gimnazijalaca u Zagreb prije točno 100 godina pretvorio u pravi kaos - sve zbog mrtvog pijanog profesora!

Kako se izlet karlovačkih gimnazijalaca u Zagreb prije točno 100 godina pretvorio u pravi kaos - sve zbog mrtvog pijanog profesora!

Izgubio je i spisak učenika i novce za putne troškove.

Školski izleti mnogima su u pamćenju kao jedna od najljepših uspomena iz školskog doba. Ne samo maturalci i ekskurzije, već i brojni jednodnevni izleti. Skoro svatko ima i poneku priču s tih izleta, najčešće smiješnu, ponekad i zabrinjavajuću u trenutku događanja, a onda opet s godinama pretvorenu u dragu i šaljivu uspomenu. 

No, vjerojatno je vrlo malo onih kojima se na izletu profesor toliko napio da je izgubio i spisak učenika, ali i sve novce za izlet, kao što se dogodilo karlovačkim gimnazijalcima - prije ravno 100 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska sloboda, 11. svibnja 1923.

U nedelju dne 29. prošlog mjeseca posjetili su učenici i učenice Kraljevske realne gimnazije karlovačke Zagrebački Zbor pod vodstvom svojih nastavnika. 

Lijepo je od ravnateljstva gimnazije da je upriličilo taj izlet, na komu su učenici razgledali i muzej i druge znamenitosti.

Preporučili bi mu samo, da se u buduće pazi koga se od nastavnika sa djecom šalje, da se ne bi opet dogodilo da se jedan od g.g. profesora zaboravi u vinu i izgubi spisak o učenicima koje je vodio i novce koje su mu predali za efektivne putne troškove.

(foto: kafotka.net)

Izdvojeno


Reci što misliš!