KAportal Karlovac Dance Festival i "Dani Radićeve" i drugu večer oživjeli Zvijezdu glazbom, slikama, plesom i književnošću | Karlovački informativni web portal

Karlovac Dance Festival i “Dani Radićeve” i drugu večer oživjeli Zvijezdu glazbom, slikama, plesom i književnošću

foto: Lukas Šomek

Druga večer “Dana Radićeve” i Karlovac Dance Festivala protekla je u još jednom ugodnom druženju na više lokacija u Zvijezdi. Kronološkim redom, u dvorištu Knjižnice za mlade predstavljen je grafički roman “Alpha” u izdanju VBZ-a, francuske spisateljice gabonskog porijekla Sandrine Bessora te francuskog ilustratora i crtača Stephanea Barrouxa, koji govori o putovanju jednog imigranta od Obale Bjelokosti do Pariza i na potresan način ukazuje na veliki problem današnjeg društva.

Kod Amadeusa novi dokumentarac – ovog puta rumunjski “Fotbal Infinite” o neobičnom treneru kojem je san iz korijena promijeniti pravila nogometa pa već stvara i momčadi koje igraju po njegovim pravilima.

Dvostruki program Karlovac Dance Festivala održan je ove večeri u haustoru Mažuranićeve 6 (pored nekadašnjeg popularnog kafića Star F), gdje je Vera Mitrović Vrbanac izvela dio svog plesnog projekta “KA BODY DANCE WALK”, nakon čega je prikazan i eksperimentalni plesni film “Pulsar”.

Središnji program u Radićevoj ulici protekao je uz odličnu svirku benda The Stack Shots, izložbu slika i rad na novom djelu Aleksandre Podrebarac te “Priču za ponijeti” – sinoć je publika na poklon dobila priču Sanje Graša “Superman i Greta Garbo”. Dakako, neizostavan dio priče bili su i mališani koji su kredama u boji opet ocrtali dobar “komad” Radićeve.

Večerašnji program ponovno je bogat i sadržajan, no loša vremenska prognoza mogla bi utjecati na odgode i prebacivanja u druge prostore, o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti. Bude li sve u redu, program bi trebao izgledati ovako:

 • Radićeva
  21:00 koncert EoT
  22:00 koncert Martin Ladika
  Likovni kutak: Marija Graša

  Tijesna
  20:00 “Stiskavac” – Lutalice: “Impro Loco”

  Tomislavova
  21:00 Karlovac Dance Festival: Plesni eksperimentalni film “Pulsar” (Izlog kod Pana i Šumeka, ul. Kralja Tomislava preko puta Trgovačko-ugostiteljske škole)

  Banjavčićeva:
  18:00 Heavy metal večer + Heavy metal kviz by Čajanka
  18:30 Dvorište Knjižnice za mlade: Predstavljanje steampunk romana Ivane Delač “Japodinine muke”

  KAportal.hr

   

 • Odgovori