KAportal Karlovačka županija još uvijek pokušava prodati dionice Vodoprivrede - otvoren novi javni poziv, cijena je znatno niža | Karlovački informativni web portal

Karlovačka županija još uvijek pokušava prodati dionice Vodoprivrede – otvoren novi javni poziv, cijena je znatno niža

Županija je ponovno u potrazi za potencijalnim ponuđačima za kupnju paketa dionica trgovačkog društva Vodoprivreda Karlovac d.d.. Započinje novi pokušaj prodaje 17.071 dionice Vodoprivrede Karlovac d.d., koje iznose ukupno 20,43% udjela u trgovačkom društvu.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Karlovačka županija raspisala je 6. rujna 2019. godine, a rok za podnošenje ponuda je 20. rujan 2019. godine u 12 sati. Početna vrijednost paketa dionica iznosi 3.912.000 kuna, te ponude ispod navedenog iznosa neće razmatrati. Također, zainteresirani subjekti koje podnose ponudu za kupnju dionica dužni su dostaviti polog u visini od najmanje 2% od početne cijene, odnosno 78.240 kuna.

U prošloj godini Karlovačkoj županiji pošlo je za ruku riješiti se svojih udjela u Cestama i Hrvatskom radiju Karlovac, no ne i u Vodoprivredi. Tada je procijenjena vrijednost udjela Županije u društvu iznosila 5.155.000 kuna.

Nominalna vrijednost paketa dionica procijenjena je na 1,7 milijuna kuna, međutim ona predstavlja prvu procijenjenu i planiranu vrijednost s kojom se dionica prvi put emitira na tržište, nije nužno identična prometnoj vrijednosti dionice.

Odluku o prodaji udjela u trgovačkim društvima Vodoprivreda Karlovac d.d., Cestama Karlovac i Radio Karlovac, potvrdila je i donijela Županijska skupština jednoglasno.

  • KAportal.hr

  • Odgovori