Gimnastički klub Sokol Karlovac nominirao Petru Furač i Lovru Čorka za najbolju sportašicu i sportaša Karlovca za 2018. godinu

Matija Tek kandidat je za najuspješnijeg mladog sportaša, a za mlade nade Nera Đurić i Fran Šančić. Robertina Kućan kandidat je kluba za najuspješniju trenericu, dok će međunarodni gimnastički sudac Jurica Suhin biti predložen za sportskog djelatnika godine.

Gimnastički klub Sokol u izboru za najbolje u karlovačkom sportu u 2018. godini nominirat će za najbolju sportašicu, dosadašnju dvostruku najbolju sportašica grada, Petru Furač koja je taj laskavi naslov uzela 2016. i 2017. godine. Od niza uspjeha koje je ostvarila prošle godine za istaći je plasman u finale Svjetskog kupa u turskom Mersihu s najboljim rezultatom u kvalifikacijama, a u finalu je bila osma, te medalje s Višebojskog i Pojedinačnog prvenstva države.

Lovro Čorak je pojedinačni dvostruki prvaka Hrvatske (karike i ruče) i biti će kandidat “Sokolaša” za najboljeg sportaša grada na četiri rijeke.

Talentirani Matija Tek kandidat je za najuspješnijeg mladog sportaša, a mlade nade Nera Đurić i Fran Šančić nominirani će biti za priznanja u toj kategoriji.

Robertina Kućan i ove će godine biti kandidat kluba za najuspješniju trenericu, dok će međunarodni gimnastički sudac Jurica Suhin biti predložen za KŠZ-ovo priznanje za uspješne sportske djelatnike 2018. godine.

KONTINUITET VIŠEGODIŠNJEG RADA

– To je kontinuitet i rezultat višegodišnjeg kvalitetnog rada u klubu na svim razinama pa su, dakako, i rezultati plod tog napornog treniranja. Mi ćemo i nadalje ulagati u naše trenere i u kvalitetne termine za treniranje jer bez toga nema uspjeha. Tako bismo imali izgleda i za više pojedinačnih, ali i ekipnih uspjeha – naglasio je Ivan Janković, predsjednik GK Sokol Karlovac na redovitoj godišnjoj konferenciju za novinare.

Petra Furač i riječki student matematike Lovro Čorak skromno su se predstavili kazavši kako bi za njih bio velik kompliment i uspjeh ako bi bili izabrani za najbolje sportaše grada naglasivši da će se, bez obzira na ishod glasovanja, u ovoj godini potruditi da poluče još bolje rezultate nego u prethodnoj 2018. Gimnastika je bazični sport i za postizanje rezultata potrebno je jako puno truda i odricanja. Primjerice, oboje treniraju od svoje četvrte godine, gotovo 15-16 godina, svakodnevno po tri sata.

SLATKE BRIGE

– U klubu su trenutno zaposlena tri profesionalna i još pet honorarnih trenera. Interes djece za upis u gimnastiku je velik tako da nas muče slatke brige. Nažalost dvorana i potencijal s kojim trenutno raspolažemo premali su da primimo sve zainteresirane – kaže Janković.

– Po radu i rezultatima koje postižu naše gimnastičarke i gimnastičari naš je klub među pet najboljih gimnastičkih klubova u Hrvatskoj, od trenutno 40 koji ih trenutno djeluju. Ima klubova koji imaju bolje uvjete od nas, gdje ima više potencijala i više djece, što stvara pretpostavku i za bolje rezultate. Ali, usuđujem se konstatirati da Gimnastički klub Sokol Karlovac spada u sam vrh hrvatske gimnastike – rekao je dopredsjednik karlovačkog “Sokola” i predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić dodavši:

–Tijekom godina smo u brojnim aktivnostima i prijedlozima prednjačili na razini gimnastičke obitelji i na taj način doprinijeli uspjehu i afirmaciji cjelokupnog gimnastičkog sporta u Lijepoj Našoj.

Klub će i ove godine organizirati međunarodni gimnastički kamp u Selcu na koji dolaze gimnastičari iz više susjednih država. Svoj doprinos višegodišnjoj uspješnoj organizaciji kampa daje i Hostel Karlovac u Selcu pa su se ovom prigodom, javno, zahvalili svim djelatnicima Hostela a posebno agilnom direktoru Dariu Smojveru.

Na početku konferencije odana je počast preminuloj trenerici Andreji Ledić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest