Rukometna groznica može početi, utakmice hrvatske reprezentacije u Karlovcu će se gledati i u brojnim kafićima

Svjetsko rukometno prvenstvo, 26. po redu, počinje službeno u četvrtak 10. siječnja, a igrat će se u dvije države, Njemačkoj i Danskoj. Prvenstvo otvaraju domaćini, Njemačka će igrati protiv Ujedinjene Koreje, a Danska protiv Čilea. Hrvatska je dobila izuzetno tešku skupinu koju čine prvak Europe Španjolska, Island, Makedonija, Bahrein i Japan.

Prvi susret Hrvatska igra s Islandom u petak 11. siječnja u 18 sati, potom je protivnik 13. siječnja Japan (16,30 sati), pa Makedonija 14. siječnja (18 sati), 16. siječnja Bahrein (18 sati), a zadnju utakmicu u skupini Kauboji igraju s europskim prvakom Španjolskom 17. siječnja u 20,30 sati. Ono što se može vidjeti jest da Hrvatsku čekaju izuzetno teške utakmice i nakon prvog kruga, posebice ako se ne osigura vodeće mjesto u skupini. Novi sustav nije baš povoljan za Hrvatsku. Primarni cilj hrvatskih rukometaša je plasman među najboljih sedam kako bi se izborili kvalifikacije za Olimpijske igre.

Svjetsko prvenstvo dolazi u vrijeme tzv. posta od utakmica hrvatskog prvenstva i natjecanja lokalnih klubova pa je rukometna groznica pred ovogodišnje Svjetsko prvenstvo zahvatila i karlovačke rukometne sladokusce koji su jedva dočekali početak SP-a, a organizirali su i za zajedničko gledanje svih utakmica popularnih Kauboja. Grupno navijanje s navijačkim rekvizitima i obilježjima biti će na više mjesta u gradu. Jako zanimljivo bi moglo biti u Caffe baru Le Paon kod Đevada Karića gdje se svakodnevno okupljaju brojni rukometni znalci, bivši igrači – izbornici i treneri par excellence. Stručne analize i komentari sigurno neće izostati, prije svega od trenera ženske seniorske ekipe Dražena Keče i “tate” svih karlovačkih rukometnih trenera ĐanijaMiloša Đankovića, novopečenog penzionera. Svoj stručni sud vjerojatno će htjeti dati i “muška” trenerica Tatjana Rašić. S velikim se nestrpljenjem ipak očekuju stručni komentari Zdenka Marića, Borisa Ožanića i Darko Brnardića, eksperta koji su posebno “nabrijani” na ovogodišnje prvenstvo.

Od najpoznatijeg vinara, od granice BiH do Slovenije, očekuje se “komentar” u vidu ića i pića jer on je samo predsjednik RK Škola rukometa Karlovac i o struci nema što za reći? Tako barem tvrde njegovi sportski prijatelji iz rukometne branše i stalni gosti – tzv. inventar Le Paona!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest