Zbrda-zdola organizirana Skupština HRK Karlovac bez vizije budućnosti rukometa u Karlovcu

Godišnja skupština karlovačkog rukometnog prvoligaša HRK Karlovac održana je u četvrtak, 17. siječnja. Novinari su poziv dobili večer prije bez dnevnog reda i priloga, a tako vjerojatno i članovi Skupštine, te nakon intervencije u drugom mejlu obrazloženje: “dnevni red i priloge dobit ćete na sjednici”!? Dovoljno da bi već u samo početku shvatili ozbiljnost vodstva kluba, agilnost i sposobnost onih koji su pripremali Skupštinu. Nakon svega ovoga može se samo zaključiti da jer to jedna zbrda-zdola organizirana sjednica Skupštine HRK Karlovac i zašto se onda uopće odazvati. Konačno, klub već godinu dana nema tajnika, a i aktualna dopredsjednica kluba već neko vrijeme izbiva iz klupskog života, a nije bila niti na Skupštini.  Što se događa?

Eto toliko o već spomenutoj ozbiljnosti spomenutih klupskih dužnosnika.

Nadalje, saznajemo da je prihvaćeno izvješće o radu u 2018. godini te usvojeno financijsko izvješće i plan rada za ovu godinu.  To su po zakonu morali usvojiti, to im je bila obveza! Naravno da je istaknut glavni cilj – povratak u Premijer ligu. Ništa novo, rekli bi, a kako to ostvariti? To nije vizija – to je želja. Međutim ono što je bitno za istaći je potvrda člana Upravnog odbora i trenutno “prvog čovjeka kluba iz sjene” da je klub financijski stabilan. Eto, barem nešto.

Od klasične tematske sjednice Skupštine HRK Karlovac koja praktični nije ništa značajno zaključila a da nije bilo za očekivati, za navijače i poklonike rukometa u gradu na četiri rijeke bilo bi ipak važnije znati konačan ishod natjecanja u 1. HRL Jug, odnosno može li se ikako, i kako, ishoditi povratak među hrvatsku rukometnu elitu? Zatim, kako klub ubuduće namjerava zaustaviti odlazak perspektivnih i najboljih rukometaša u druge rukometne sredine? Kakva nam je u takvim okolnosti dugoročna sudbina rukometa i kluba s tradicijom igranja u Premijer ligi? Poznato je da je iz Karlovca u zadnje vrijeme otišla jedna jaka prvoligaška sedmorka. O svemu tome niti riječi!

Nije dovoljno euforično stiskati šake i vikati: “idemo dečki” te se veseliti dobroj igri i potezima momčadi kao na ovoj fotografiji. Jedan ozbiljan prvoligaš s ambicijama kakve najavljuje i kakve javnost od njih očekuje, trebao bi imati viziju budućnosti, ako ništa drugo onda najmanje – agilniju logistiku …

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest