Razgovor, Želimir “Žiga” Feitl: Vjerujem da za atletiku u Karlovcu dolaze bolja vremena, dobar je to početak godine!

Proračun za 2019. godinu je veći nego lani? – Da, malo je veći. Na javni poziv javilo se 67 klubova, tri manje nego lani. Raspodjelu smo stavili i na našu internet stranicu tako da sve bude javno i da svi mogu vidjeti koliko će svakome pripasti od tog našeg skromnog ‘kolača’.

Za “kraljica sportova” u našem gradu imali ste dobre vijesti, ekskluzivu? – Vjerujem da za atletiku u Karlovcu dolaze bolja vremena. Sa Središnjim državnim uredom za šport potpisan je ugovor za kompletnu rekonstrukciju atletske staze i svih borilišta na stadionu s desne obale Korane. Nova atletska staza trebala bi ove godine biti u funkciji atletičarima. Zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali.

Malo su tome pripomogli i novinari? – Svakako, neki tekstovi i istupanja pojedinih novinara unatrag godinu-dvije sigurno su pripomogli da se ozbiljnije pristupi toj problematici. Pa i naš zajednički cilj je da doprinosimo sportu, zar ne?

Na Korani bi Karlovac ponovno mogao biti domaćin većih atletskih natjecanja? – Biti će tu još dosta posla. Za sada nam je najvažnije da atletičari budu imali gdje trenirati jer, kako znate, stari atletski stadion na Foginovom danas je uglavnom na korist građanima za rekreaciju što, dakako, ometa treniranje atletičarima. No moram spomenuti da smo prije par godina kad smo na balkonu sportske dvorane postavili stazu za trčanje time dosta pomogli atletici da može trenirati u zimskim uvjetima. Vjerujem da bi se natjecanje HALS-a moglo održati kad se završi staza na stadionu.

Foginovo odlazi u “ropotarnicu”. Što mislite o prijedlogu da se, po uzoru na Jarun i još neke gradove u Hrvatskoj, uz Foginovo šetalište postavi natpis o olimpijcima i rekorderima karlovačke atletike koji su započeli svoju atletsku aktivnost na tom starom atletskom stadionu? – Ideja vam je odlična, sačinite prijedlog i Karlovačka športska zajednica će ga svakako podržati.

Po uvjetima koje ima Karlovac ostaje organizacija većih sportskih manifestacija, uglavnom za borilačke sportove?

– Zasada je tako. No, vjerujem da će nova atletska biti početak jednog takvog procesa. U 2018. smo imali niz velikih međunarodnih natjecanja kao što su europski kickboksing kup, međunarodni turnir u taekwondou, i karateu te tradicionalna državna prvenstva u mini rukometu. Organiziran je i veći broj memorijalnih turnira u rukometu, nogometu i odbojci. Karlovački cener iz godine u godinu raste po broju sudionika pa se nadamo da će i ove godine okupiti značajan broj atletičara. On je ujedno i dobra turistička promocija našeg grada.

I za kraj recite kako bi ocijenili rad vaše “sportske vlade”? – Održali smo 13 sjednica Upravnog odbora i dvije redovne Skupštine KŠZ-a gdje smo donijeli niz odluka za boljitak sporta, a što bi se ubuduće trebalo pokazati koliko te odluke bile važne. Organizirali smo, ili sudjelovali, u nizu prigodnih sportskih manifestacija a sve u cilju povećanja broja djece i mladih na bavljenje sportom te poticanje građana na bavljenje rekreativnim oblicima tjelovježbe u vidu očuvanja zdravlja. KŠZ stipendira 10 vrhunskih i perspektivnih sportaša te osigurava liječničke preglede za sve natjecatelje klubova članica. Ukupno je obavljeno u dvije ambulante više od 1200 pregleda.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest