Veliki kickboxing spektakl u Karlovcu – više od 2000 boraca s četiri kontinenta od 9. do 11.2. na Europskom kupu “Karlovac Open”

Povodom 9. izdanja turnira u kickboxingu “Karlovac Open 2019.” – Europskog kupa, konferenciju za medije održali su trener i predsjednik Kickboxing kluba Tigar iz Karlovca Zoran Cicvara, karlovački gradonačelnik Damir Mandić te predsjednik i glavna tajnica Karlovačke športske zajednice, Želimir Feitl i Marijeta Ćelić.

Pokrovitelji natjecanja su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Središnji državni ured za sport, Hrvatski olimpijski odbor, Karlovačka županija i Grad Karlovac.”Karlovac Open” imati će humanitarni karakter jer će dio sredstava bit će usmjeren karlovačkoj Udruzi Jak kao Jakov, za djecu oboljelu od malignih bolesti, te djeci veterana Udruge Specijalne jedinice policije Grom.

Natjecanje će biti održano od 9. do 11. veljače u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu i dvorani Ekonomske škole. Nastupiti će i do dvije tisuće kikboksača iz 30 država s 4 kontinenta.

– Koliko je ova manifestacija velika dokaz je da broj sudionika iznad smještajnih kapaciteta u Karlovcu. Nadam se da će se smještajni kapaciteti povećati i da će za koju godinu svi sudionici ovoga i sličnih natjecanja moći biti smješteni u Karlovcu. Turistička zajednica grada Karlovca koristi ovo natjecanje za promociju našeg grada – rekao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić došavši na konferenciju za novinare podržati ovo međunarodno natjecanje u gradu Karlovcu.

– Kako na kupu nastupaju natjecatelji s četiri kontinenta nadam se da će ovo naše natjecanje prerasti u natjecanje Svjetskog kupa. Što znači da bi otišao još jednu stepenicu gore u idućim godinama, čime bi ušao u bodovanje za svjetsku rang listu – osvrnuo se Zoran Cicvara.

– Karlovačka sportska zajednica u svom proračunu ima novu stavku u proračunu za potporu manifestacijama, pa ćemo financijski pomoći ovo veliko međunarodno natjecanje – obećao je Želimir Feitl dvostruki predsjednik, gradske i županijske krovne sportske asocijacije.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest