Najbolji hrvatski tenisači do 14 godina pod vodstvom izbornika Dejana Gačića solidni na jakom turniru u Mađarskoj

Široj javnosti manje je poznato da je trener karlovački tenisača profesor Dejan Gačić nositelj najviše A teniske licence i već godinama nezaobilazna karika u stvaranju mladih hrvatskih teniskih nada. Razlog tome je skromnost i nenametljivost ovog uspješnog teniskog trenera.

Gačić je već više od desetljeća izbornik mlađih i juniorskih dobnih kategorija i dječaka i djevojčica, a sve prema potrebi Hrvatskog teniskog saveza. HTS jako cijeni rad i rezultate karlovačkog stručnjaka, nekad i samog odličnog prvoligaškog igrača poznatog po odličnim, stručnim i nadasve sistematičnim treninzima.

– Naš popularni Gajo je takav tip. Ništa ne prepušta slučaju i zato njegovi učenici imaju jednu od najboljih tehnika. Dejan Gačić kao zaslužan sportski djelatnik bio je pozvan i prisutan i na prijam kod hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prilikom nedavno osvojenog Davis cupa – kaže njegov kolega, suigrač i trener Dario Smojver.

Ovoga puta karlovački trener bio je u ulozi izbornika za dječake do 14 godina. Naime, Hrvatska reprezentacija u sastavu Luka Mikrut, Nova Vukadin i Roko Stipetić nastupili su na Europskom momčadskom prvenstvu za zonu C. Na natjecanju pod nazivom Tennis Europe Winter Cups by Head nastupilo je 16 momčadi. Hrvatski predstavnici poraženi su u glavnom turniru sa 3:0 od vršnjaka iz Češke i nakon toga nastupili u utješnoj grupi u kojoj su sa 2:1 nadigrali Izrael i istim rezultatom bili poraženi od susjeda iz Slovenije.

– Bez obzira na ukupan rezultat za naše mlade tenisače ovo je bila dobra prilika da se još jednom uvjere u razinu i kvalitetu svojeg tenisa. Ovakvi turniri nužni su za razvoj svakog malog tenisača. Treba samo naporno i sistematično raditi, a sve ostalo će s vremenom doći na naplatu – mišljenja je prvi stručnjak Karlovčana i hrvatski izbornik dječaka do 14 godina Dejan Gačić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest