Godišnja skupština Sportsko rekreacijskog kluba Pedala Laganini: Sve što im je na umu, to im je i na drumu!

Članovi Sportsko – rekreacijskog kluba Pedala Laganini na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj u petak, 15. veljače 2019. godine, usvojili su Izvješće o radu za prošlu godinu što ga je podnio predsjednik Vladimir Latković, Financijski plan i Plan i program rada za ovu godinu. Vrlo aktivan i skroman rekreativni biciklistički klub prihvatio je isto tako skroman financijski plan za 2019. godinu u iznosu od 30.000 kuna od kojih je 10.000 kuna prihod od članarine, 15.000 kuna donacije i ostali prilozi te 5.000 kuna od startnine s biciklijada koje organiziraju tijekom godine. Tijekom godine organiziraju više biciklijada za građane i svoje članstvo: 10. Proljetna biciklijada, 14. biciklijada povodom blagdana Tijelova, 13. biciklistički maraton Putovima 110. brigade, 9. biciklijada Karlovačke 4 rijeke, 8. bicikijada Od Korane do Skradske Gore, 10 biciklijada Karlovačke županije Od Kupe do Kapele, 3. biciklijada Cetingradska osmica te jednodnevna i višednevna klupske vožnje i slično. Plan vožnji za ovu godinu je opet isti – bitno je da ga realiziraju. U proteklih više od desetljeća njihova postojanja uvjerili smo se da u najaktivniji karlovački rekreativni biciklistički klub ne treba sumnjati. Sve što im je na umu, to im je i na drumu!

– Osim što je ponovno istražen svaki puteljak naše županije proširile opet smo svoje vidike po Hrvatskoj i izvan nje – kaže “fletni” predsjednik i “prva pedala” kluba Vladimir Latković.

54 VOŽNJE – 6.180 KILOMETARA

Tijekom prošle godine odvezli su 54 klupske vožnje s ukupno prijeđenih 6.180 kilometara. Vozili su po svim godišnjim dobima i različitim vremenskim uvjetima, po svim vrstama terena, od brzih i opasnih državnih cesta do šumskih putova. Izmjenjivali su se kratki nedjeljni klasici sa izazovnim 100+ kilometarskim ekspedicijama. Bicikliralo se cijelu godinu. Zahvaljujući suhoj zimi, najhrabriji su već prije tradicionalnog početka sezone, Proljetne biciklijade, odvezli 8 klupskih vožnji. Od proljeća su se redovne klupske vožnje izmjenjivale s već standardnim jednodnevnim ekspedicijama, a 28. travnja odvezli su 70 km dugačku kružnu turu iz Fužina na Bribirske stijene i natrag preko Lukova i Ravna u Fužine.

– Potom smo 19. svibnja vozili 130 km dugačku također kružnu turu Kvarnerska rivijera preko Krka i Cresa, te 21. srpnja kružnu turu ’19 serpentina’ dugačku 100 km, kanjonom Kupe ispod Kuželjskih stijena. Po drugi put odvožena je 7. listopada 45 km duga ‘Cetingradska osmica’, uz izvanredno domaćinstvo naših prijatelja iz Općine Cetingrad – ističe Latković kojem je ovo treći četverogodišnji mandat na čelu SRK Pedala Laganini.

ZAHVALNICE ZA 2018. GODINU

Auto lim lak, Ivan Lutz, Mrežnar d.o.o. Karlovac, Alma i Radovan Rastić, Balji Martinaj, Srednja škola Slunj, Hostel Karlovac Selce, OŠ ‘Antun Klasinić’ Lasinja, Učenički dom Ogulin, Franjevačka klasična gimnazija Sinj, Srednja škola ‘Braća Radić’, Kaštel Štafilić Nehaj, Općina Draganić, Boban Memedović Rovinj. Ljerka Grgurić, Mirjana Benčić te super randoneri Dario Matanić i Zdenko Grgurić.

HIT SU BICIKLIJADE ZA GRAĐANE

Organizirali ste 5 biciklijada za građane koje su imale solidnu posjećenost? – Točno, 15. travnja 2018. održana je 9. Proljetna biciklijada. Na laganoj vožnji od Karlovca do Trga, pa preko Ozlja, Grduna i Zadobarja nazad u Karlovac. Posebno bih se ovom prigodom zahvalio našem suorganizatoru Mjesnom odboru Trg. Zatim, 31. svibnja održana je 12. Tijelovska biciklijada, koju održavamo povodom blagdana Tijelovo, na koju je topao i vedar dan izmamio velik broj zaljubljenika u bicikl. Iz Karlovca je krenulo 100-njak biciklista. Na cilju, ribnjaku Šumbar, vrijeme je proletjelo u dobroj zabavi uz tradicionalne kobasice, roštilj i razna osvježenja. Dana 25. lipnja povodom obilježavanja dana osnivanja 110. brigade HV i Dana državnosti, održali smo 12. biciklistički maraton ‘Putevima 110. brigade’, na relaciji Karlovac-Lasinja-Topusko-Gvozd-Muljava-Vojnić-Karlovac. Sudjelovalo je 23 biciklista. S povratkom u Karlovac prevalili su čitavih 160 km.

Na što bi stavili naglasak? – Stavio bih na naš najbolji projekt, na 8. biciklijadu ‘Karlovačke 4 rijeke’, koju smo organizirali 8. srpnja prošle godine povodom rođendana grada Karlovca, 13. srpnja. Kružna tura dužine 95 km obilazi sve 4 karlovačke rijeke – iz Karlovca preko Barilovića i Generalskog Stola do Lešća, dalje preko Bosiljeva, Vukove Gorice i Netretića do Grduna, te konačno preko Pokuplja i Hrnetića natrag u Karlovac. Zahvaljujući lijepom vremenu odazvalo se 117 iz Karlovca, Rijeke i Zagreba. Kao i obično, perjanica među našim biciklijadama je četverodnevna Županijska biciklijada ‘Od Kupe do Kapele’, čija kružna trasa obilazi svih 5 gradova i 17 općina naše županije, a koja je prošle godine održana po 9. put. Krenuli smo iz Karlovca do Ozlja i Ogulina, drugi dan preko Saborskog i Rakovice do Slunja, treći dan preko Cetingrada i Topuskog do Lasinje, te četvrti dan od Lasinje preko Vojnića, Krnjaka, Barilovića i Duga Rese do Karlovca, tako da je pređeno ukupno 390 km.

– Sve naše biciklijade i sva putovanja bila su kao i obično detaljno pripremljena i organizirana, s kompletnom logistikom – prateća vozila, potrebni pribor, alat i oprema, hrana, voće, sokovi, piće, itd.

Tko vam je pomogao u organizaciji. Nije to baš jeftino? – Dobro da ste me to pitali jer se osjećamo obveznim zahvaliti mnogima. Posebna zahvala Karlovačkoj županiji kao pokrovitelju, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina koji su nas ugostili na putovanju, te Učeničkom domu u Ogulinu, Srednjoj školi u Slunju i Osnovnoj školi u Lasinji koji su nam omogućili noćenje u njihovim objektima.

SUPER RANDONERI I IRONMAN PEDALE

Tradicionalna dvodnevna vožnja ‘Pedale idu na more’, na 135 km dugačkoj relaciji Karlovac – Ogulin – Selce i natrag, odvožena je 8. i 9. rujna, uz učešće 4 hrabra člana i bez logističke potpore. – Da, posebno ističem poduhvat četvorice naših članova – ‘Ironman pedala’, kada su sredinom srpnja u neprekidnoj 24-satnoj vožnji odvezli trasu Županijske biciklijade, duljine 390 km te uz počasni krug oko Karlovca dosegnuli vožnju dužine 400 km.

Prošle godine dobili su i 2 Super randonera – Daria Matanića i Zdenka Grgurića. Oni su odvozili seriju dugačkih vožnji – breveta od 200, 300, 400 i 600 kilometara. Da bi se dočarao kakav je to uspjeh, dovoljno je reći da je to ostvarilo samo 18 biciklista u Hrvatskoj. Time su također stekli priliku kvalificirati se na najpoznatiji europski brevet Paris – Brest – Paris u dužini od 1.200 km koji se vozi sredinom kolovoza ove godine.

– Kad smo kod ovih dugačkih vožnji, naravno da posebno moram opet spomenuti našeg ‘najluđeg’ člana Zdenka Grgurića koji je i prošle godine po drugi put odvozio najteži ultra maraton u Hrvatskoj u dužini od 1.400 km od Iloka do Dubrovnika, gdje je sa ponosom zastupao naš klub na međunarodnoj sceni.

PEDALE VOLE I PLANINARITI

Valja ovom prigodom spomenuti i sudjelovanja “pedala” na biciklističkim događajima drugih klubova i organizacija: Prvosvibanjska biciklijada, Memorijalna biciklijada ‘Bajina etapa’, Biciklijada ‘100 žena’, Biciklijada Kamanje i Ogulinska biciklijada te višednevna biciklistička putovanja svojih članova.

– U travnju, dvodnevna memorijalna biciklijada ‘Putevima 4. gardijske brigade’, dužine 230 km, na relaciji Split-Pakoštane-Maslenica. Sudjelovala su 4 naša člana. U lipnju, osmodnevno putovanje ‘Lijepa Naša 2’ dužine 770 km, na kojem je sudjelovalo 6 članova kluba, na relaciji Knin – Sinj – Split – Biograd – Pašman – Ugljan – Zadar – Pag – Senj – Krasno – Otočac – Plaški – Karlovac. U rujnu, trodnevno putovanje u Rovinj, na kojem je sudjelovalo 9 članova itd – kaže Vladimir Latković i dodaje:

– Moram na kraju još nešto reći a to je da članovi Pedale, osim što voze bicikl, u zimskim mjesecima vole planinariti, pa smo se tako popeli na Klek, Japetić, Sv. Geru i Vinicu. Sa zadovoljstvom mogu reći sve najbolje o protekloj biciklističkoj godini, uz želju da takva i još bolja bude svaka slijedeća.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest