Svećenička malonogometna reprezentacija Hrvatske na EP-u u Crnoj Gori do sada uknjižila 3 pobjede i 1 neodlučan rezultat, u četvrtak igraju polufinale

Svetom Misom u konkatedrali sv. Petra u Baru, započelo je 13. Europsko prvenstvo za svećenike u malom nogometu na kojem sudjeluje i svećenička malonogometna reprezentacija Hrvatske. Na turniru, koji traje tri dana, uz Hrvatsku sudjeluju još i reprezentacije: Portugala, BIH-a, Bjelorusije, Slovačke, Austrije, Albanije, Kosova, Srbije, Poljske, Italije, Ukrajine, Mađarske, Češke, Rumunjske, Švicarske i domaćina Crne Gore.

U grupi C igrala je svećenička reprezentacija te redom pobijedila Italiju 3:0 (strijelci Benko, Kamber i Stojko), Ukrajinu 2:0 (Kamber), s aktualnim europskim prvacima Poljskom odigrali su 0:0, a u četvrtfinalu su pobijedili Kosovo 2:0 (Kamber i Brizić).

– Sutra (srijeda 27. veljače op.a.) je dan odmora kada ćemo obići Kotor i kotorski zaljev te slaviti sv. Misu u katedrali sv. Tripuna s biskupom mons. Janjićem, a u četvrtak nas očekuje polufinalni dvoboj protiv Portugala ili BiH u dvorani u Baru. Na turniru sudjeluje 260 svećenika u 17 reprezentacija, a kao što vidite Hrvatska ponosno kroči prema medalji te svojom igrom osvaja srca svih gledatelja – kaže prvi golman reprezentacije preč. Matija Pavlaković koji je imao stopostotnu minutažu te do sada nije primio ni jedan gol i trenutno je najbolji golman turnira.

Inače, boje Hrvatske na ovom prvenstvu brane sljedeći svećenici – igrači: Ivica Mađer, Matija Pavlaković, Krunoslav Juraković, Josip Starčević, Domagoj Matošević (cap.), Alojz Ćubelić, Goran Levak, Vlado Brizić, Kristijan Stojko, Gabrijel Kamber i Josip Benko. Izbornik je Krešimir Žinić, a trener Darko Banfić.

Na ovom prvenstvu, koje se neprestance igra od 2005. godine, Hrvatska je bila domaćin dva puta: 2006. i 2017. godine te je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira uz reprezentaciju Poljske, Portugala te Bosne i Hercegovine.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest