OTVORENO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA: Tri nova prvaka Hrvatske iz Taekwondo kluba Prana?

rpt

Pet članova Taekwondo kluba Prana nastupilo je u subotu 2. ožujka 2019. na 1. Otvorenom prvenstvu Hrvatske osnovnih škola u taekowndou. Prvo prvenstvo Hrvatske, osnovnih škola u taekwondou, ugostilo je u dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu nastupilo preko 250 natjecatelja iz osnovnih škola Hrvatske.

Oscar Kovačić, Pablo Marijan Pavan i Ennio Planinac predstavljali su OŠ Grabrik, dok su Leona Grubiša i Lana Grubiša predstavljale OŠ Braća Seljan. Muški tim iz OŠ Grabrik osvojio je dvije zlatne i jednu brončanu medalji.

Oscar Kovačić je u kategoriji boraca +41 kg, u konkurenciji 5. i 6. razred, s četiri pobjede (34:14/19:6/23:2/24:6) se popeo na najviše postolje, te je ujedno bio i najbolji borac prvenstva Hrvatske. Pablo Marijan Pavan u discipline forme u kategoriji KA3-1 te u konkurenciji 7. i 8. razredi, također se okitio najsjajnijim odličjem, dok je Enio Planinac u kategoriji -30 kg, konkurenciji 5. i 6. razreda, osvojio brončano odličje (6:29).

Ženski tim koji je predstavljao OŠ Braća Seljan osvojio je zlato i broncu. Leona Grubiša je u kategoriji borbe -41 kg te u konkurenciji 7. i 8. razreda, osvojila zlatnu medalju (30:3), dok je Lana Grubiša u kategoriji borbe -39 kg, konkurenciji 5. i 6. razreda, osvojila brončanu madeljua (bb).

U muškom poretku OŠ Grabrik zauzela je 4. mjesto (5 – 6 razred) dok je u ženskom poretku OŠ Braća Seljan zauzela 5. mjesto (7- 8 razreda).

IZ TKD Banija Pandas demantiraju TKD Prana, tvrde da nije bilo pojedinačnih prvaka!

Od članova Taekwondo kluba Banija Pandas nastupila je tek Gabrijela Fehervari u kategoriji -47 kg (OŠ Braća Seljan) koja je pobijedila u prvoj borbi rezultatom 11:1, a u polufinalu izgubila na zlatni bod (1:1). Svojim nastupom Gabrijela je svojoj školi donijela ekipno 5. mjesto uz još dvije sportašice koje su činile tim.

“Kako je prvenstvo je bilo ekipno natjecanje škola pa stoga nisu nagrađivani pojedinci, već školarci i školarke ekipno iz prve tri škole. Iz TKD Prane putem facebooka šire se krive informacije pa samo želimo demantiram tu vijest. Nema pojedinačnih prvaka škola već samo ekipni plasman. Npr. Ako je sportaš bio prvi, a njegova škola deseta on ne dobiva ništa. Kao i u slučaju škola je ekipno prva, a u timu ima sportaš koji je izgubio odmah, on osvaja zlatnu medalju. Medalje se ne dijele za pojedinačne plasmane”, stoji u priopćenju iz TKD Banija Panda koje potpisuje tajnica kluba Ivana Višnić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest