Karlovac izgubio od Kozale 31:30, sreća u nesreći Karlovčana je i da su glavni konkurenti za naslov poraženi

Rukometaši Karlovca nisu uspjeli na Rijeci gdje su u 16. kolu 1. Hrvatske rukometne lige Jug poraženi od MRK Kozale 31:30, iako su na kraju prvog dijela imali prednost od 3 gola, 17:14. Za Karlovac su nastupili: Radočaj, Horvat 3, Čakarić, Capan 4, Janjanin, Šepac, Šnajder 10 (4), Ćelić, Mrljak, Crnković 3, Sudarić 5, Rukavina 2, Frketić, Šolić 3, Glumac.

Nakon vodstva nakon u prvih 30 minuta Karlovčani su u drugom poluvremenu prednost od 3 gola olako prepustili domaćim igračima odigravši vrlo slabo, s puno promašaja, zicera i čak 7 “prodanih” lopti. Od 23:19 za Karlovac domaćin je stigao do 23:23 i onda se do kraja utakmice igralo gol za gol. U 58. minuti Karlovac je još uvijek imao vodstvo 30:29 da bi u zadnjoj minuti kod neriješenog rezultata propustili iskoristiti šansu za gol ali su je zato iskoristili Riječanima 25 sekundi prije kraja utakmice. Ovaj poraz Karlovca, kao i onaj u Splitu, može se pripisati neiskustvu.

“Prva violina” momčadi opet je bio Ivan Šnajder koji je postigao trećinu karlovačkih golova. U sljedećem 17. kolu Karlovac u dvorani kraj Korane dočekuju momčad Mornara-Crikvenice.

Ovim bi porazom možda potonule sve nade HRK Karlovca da u ovom kolu nisu poraženi svi akteri za naslov prvaka 1. HRL Jug. Gospari su s čak 8 razlike (26:18) poraženi u Trogiru, a Ribola je izgubila u Crikvenici 3 razlike (31:28). Nakon 16. kola redoslijed na ljestvici, kao i bodovi, ostaju isti kao i u prethodnom kolu: 1. Dubrovnik 27, 2. Karlovac 22 i 3. Ribola Kaštela 22 boda. Karlovcu i Riboli primaknuli su se 4. Buzet i 5. Mornar Crikvenica sa 20 bodova.

Da je Karlovac pobijedio u Splitu (a što je trebao) i sada u Rijeci, bio bi na bod od vodećeg Dubrovnika. Sreća u nesreći karlovačkih rukometaša je da su poraženi i konkurenti što može značiti da je u preostalih 6 kola još sve moguće. Preostaje nam zanimljiva završnica.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest