Porazom od Mornara Crikvenice 29:25 Karlovac se definitivno oprostio od naslova prvaka

Iznenađenja su moguća a u to smo se mogli uvjeriti u susretu u kojem karlovački rukometaši nikako nisu smjeli niti pomisliti na poraz, a upravo se to dogodilo. Najavljivani dvoboj kod “O. K. Korane” završio je bez “ispaljenog metka”. Praktički su domaći rukometaši pali već od prvog “metka”. Gostujuća momčad je zasluženo slavila. Možda i neočekivane bodove na Korani. Imala je sigurno vodstvo svih 60 minuta, i to ne gol-dva već konstantno pet-šest golova razlike. Domaćin se, nakon što je Glumac obrani sedmerac, nakratko približio u 45. minuti na dva razlike (21:23), te u 47. minuti golom Rukavine na jedan razlike (22:23). I to je bilo sve što su karlovački rukometaši prikazali u dosad najbljeđoj igri, bez emocija, borbenosti i volje za pobjedom. A bodovi su im itekako bili potrebni.

Kod Karlovca nije bilo igrača kojega bi mogli posebno istaći dobrom igrom, izuzev možda Crnkovića, ali bi zato mogli istaći najslabijeg igrača u dresu Karlovca Nikolu Šolića, pojačanje koji je sve samo to ne! Zašto je najbolji strijelac Šnajder bio potpuno zapostavljen na krilu da bi u 11 minuti dobio prvu loptu i postigao gol? Drugi gol u prvom poluvremenu tek u 29. minuti iz sedmerca? Zašto su Rukavina, Bačić i Glumac prekasno ušli u igru … ?

Kod gostujuće momčadi sve ih je krasila borbenost i velika želja za pobjedom. Pored iskusnog Tomislava Huljina, Karlovčanina u dresu Crikveničana, dobar je bio Zena Lindonu na golu, te Car i Stanić.

Nakon ovog poraza, ako ništa drugo situacija je barem jasna. Karlovac je definitivno pokopao sve izglede za naslov a biti će sretni ako na kraju zauzmu gornji dio prvenstvene ljestvice. Sad su se s njima bodovno izjednačili Crikveničani. Prvoplasirani Dubrovnik je u ovom kolu očekivano pobijedio Metković Mehaniku (29:22), iznenađenje bi bilo da drugoplasirana Ribola Kaštela izgubi od devetog Hrvatskog Dragovoljca u utakmici koja se igra u nedjelju 24. ožujka. Prema tome 1. Dubrovnik 29 bodova, 2. Ribola Kaštela 22 (utakmica manje), a Karlovac i Mornar Crikvenica dijele 3. i 4. mjesto sa 22 boda.

KARLOVAC                       25 (10) MORNAR CRIKVENICA   29 (16)

KARLOVAC – ŠSD, gledatelja 200. SUCI: Mikelić i Parađina (oba Solin). NADZORNIK: Golub (Čakovec). SEDMERCI: Karlovac 4/4, Mornar Crikvenica 5/3. ISKLJUČENJA: Karlovac 8 minuta (Šnajder 2, Crnković 2+2), Mornar Crikvenica 8 minuta (Stanić 2, Čupić 2+2, Domijan2). CRVENI KARTON: Karlovac (Šnajder 53. minuta). KARLOVAC: Radočaj (6+0), Horvat 2, Čakarić, Capan 1, Janjanin, Šepac, Šnajder 8 (3), Jurčević, Ćelić, Bačić 1, Mrljak, Crnković 3, Sudarić 4, Rukavina 4, Šolić 2, Glumac (0+2). TRENERICA Tatjana Rašić. MORNAR CRIKVENICA: Lindonu (9+0), Matejčić 3 (1), Oroši, Zarev 2, Stanić 4, Mijić 2, Stupar 3 (2), Huljina 3, Dokoza, Car 8, Čupić 4, Daskijević, Domijan. TRENER Valter Matošević. IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Huljina (Mornar Crikvenica).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest