Dugoreški judaš Leon Šutej novi je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji

Član Judo kluba Duga Resa Leon Šutej novi je državni prvak u judu u kategoriji dječaka do 14 godina i 30 kg. Zlatnu medalju osvojio je na prvenstvu Hrvatske za djecu i juniore koje se u subotu 23. ožujka održalo u Splitu.

Ovo je ukupno 24. državna medalja za dugoreški klub i tek četvrta zlatna, a prije Leona zlata je osvajao samo jedan borac, njegov današnji trener Luka Boljar, i to u tri navrata. Stoga već sada možemo reći da se Leon Šutej jučer upisao u povijest Judo kluba Duga Resa – zlatnim slovima.

U malom, ali snažnom dugoreškom timu, u Splitu su još bili: Lovro Jurčević, Frane Martinjaš te Luka Boljar, koji je nastupio kao trener mlađih judaša, ali i kao borac.

Nažalost, njihovi značajniji uspjesi su ovoga puta izostali, iako valja naglasiti da se Frane Martinjaš, iako kadet, borio u kategoriji juniora. Lovro Jurčević ostvario je jednu pobjedu, a imao je dva poraza, što je bilo dovoljno za 7. mjesto.

Evo njihovih rezultata: – Leon Šutej – dječaci (U-14,-30 kg) – dvije pobjede – 1. mjesto – Lovro Jurčević – dječaci (U-14,+66 kg) – jedna pobjeda, dva poraza – 7. mjesto – Frane Martinjaš – juniori (U-21,-66 kg) – dva poraza – bez plasmana – Luka Boljar – juniori (U-21,-81 kg) – dva poraza – bez plasmana

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest