Ženski kuglački klub Kupa u četvrtfinalu Kupa Hrvatske

Najbolja ženska kuglačka ekipa Ozlja u 2018. godini, ŽKK Kupa, nastavlja i u ovoj godini s dobrim rezultatima. U 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi Zapad i po završetku prvenstva 2018./2019. osvajaju treće mjesto, poslije prvoplasiranog KK Karlovca i drugoplasiranog ŽKK Plitvice.

No to nije sve, ŽKK Kupa je na kuglani Azelija u Ozlju pobijedila ekipu KK Rijeka 5:3 (3301:3276) te se tako plasirala u četvrtfinale Kupa Hrvatske koji će se igrati 1. i 2. lipnja 2019. godine. U izvlačenju parova za četvrtfinale “Kupa” je izvukla prvoligaša “Podravku” iz Koprivnice. Kao ekipa iz nižeg ranga natjecanja “Kupa” je domaćin te će pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena da napravi korak dalje, odnosno plasira se u polufinale Kupa RH. Realne šanse postoje, naravno ako se ponovi rezultat koji je odigran s KK Rijeka, a “Podravka” odigra osrednje, kao što je odigrala s KK Novska, srušivši 3240 čunjeva.

Polufinale i finale Kupa održat će se 8. i. 9. lipnja u Splitu.

Osim utakmice Kupa –Rijeka odigrane su još dvije klupske utakmice. U Mlaka Zagreb 6:2 (3563:3412), a kuglačice “Mlake” srušile su tom prigodom ženski ekipni rekord kuglane “Azelija” u Ozlju. Snage su odmjerili i kuglački “Bjelovara” i “Zadra”. Zadrani su bili bolji, 6:2 (3563:3412) pa ih je taj rezultat odveo u četvrtfinale Kupa RH.

ŠKOLA KUGLANJA

Škola kuglanja na kuglani “Azelija” ima iz dana u dan sve više polaznika, dječaci i djevojčice marljivo treniraju, pa će smjena generacija proći bezbolno. Predani rad donosi i rezultate, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za pomladak (U12), Tin Mihalić je poslije prvog nastupa na kuglani “Drava” u Varaždinu osvojio 1. mjesto. U kategoriji U-11 nastupila su tri mlada kuglača i poslije prvog nastupa imaju sljedeće rezultate: Leonardo Gnjilac 5. mjesto, Zvonimir Štrucelj 8. mjesto i Roko Željeznjak 14. mjesto.

Drugi nastup će biti na istoj kuglani 27. i 28. travnja 2019. godine.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest