Aktivan prvi Proljetni sportski tjedan u dvorani na Korani na penjačkoj stijeni Planinarskog društva Dubovac

Prvog dana Proljetnog sportskog tjedna u organizaciji Karlovačke športske zajednice Penjački centar Planinarskog društva Dubovac je u dvorani na Rakovcu otvorio vrata za osnovnoškolce Karlovca. Tijekom dana u dva termina 30-ak školaraca se upoznalo s osnovama slobodnog penjanja na umjetnoj stijeni kao oblika sporta i rekreacije.

– Nakon upoznavanja s opremom i pravilnim korištenjem penjačke opreme te čvorovima, pod budnim okom iskusnih penjača, volontera članova PD Dubovac, savladani su dio po dio stijene smjerova Kupa, Mrežnica, Dobra i Korana. Upornošću i strastvenom željom rješavali su zadane probleme, a pojedinci su uz pomoć voditelja otkrivali ‘nove’ smjerove te uživali u čarima šestmetarske stijene. Otkriveni su i neki ‘rođeni talenti’ za penjanje – kaže Krešimir Fajdić, član Upravnog odbora PD Dubovac.

Vrijeme je brzo proletjelo a rastanak uz poziv školarcima da i pored velikih obveza uvijek nađu vremena za penjanje. Roditeljima poruka da se odazovu pozivu ostalih klubova uključenih u Proljetni sportski tjedan KŠZ-a i tako osiguraju kvalitetno provedene praznike svojoj djeci.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest