Atletika: Karlovačka štafeta 1200-400-800-1600 prvak Hrvatske! AK Karlovcu i po jedno srebro i bronca

U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske u štafetnim utrkama, a u jednoj od najzanimljivijih i najzahtjevnijih štafeta, onoj u kojoj se redom trči 1.200, 400, 800 i 1.600 metara, zlatno odličje i titulu državnog prvaka osvojila je štafeta Atletskog kluba Karlovac! Ivan Katić, Patrik Rački, Hrvoje Neralić i Bruno Belčić (redom po navedenim distancama) u zanimljivoj su utrci, u konkurenciji osam štafeta, u finišu za manje od sekunde bili brži od štafete AK Križevci, dok je treće mjesto osvojila štafeta zagrebačkog Agrama. Vrijeme pobjedničke karlovačke štafete je 10:14,82.

No, to i nije jedini uspjeh AK Karlovca na ovom natjecanju. Karlovački klub nastupio je s tri štafete i sve tri osvojile su odličja! Do srebra je dotrčala štafeta 4×400 metara u mješovitoj muško-ženskoj konkurenciji. Za Karlovac su trčali Lea Novković, Ivan Katić, Katarina Smiljanec i Hrvoje Neralić, a od karlovačke štafete brža je bila samo štafeta zagrebačkog Agrama.

Napokon, brončano odličje osvojila je ženska štafeta 1.200-400-800-1.600 metara. Helena Valentić, Petra Grivac, Lea Novković i Katarina Smiljanec otrčale su mirnu i sigurnu utrku, zaostavši relativno puno za dvije prvoplasirane štafete, no daleko iza sebe ostavivši sve ostale suparnice i tako došle do bronce.

Svakako vrijedi istaknuti povratak Katarine Smiljanec iz SAD-a, barem što se tiče ovog ljeta. Katarina će nastupati za Karlovac i na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske, a u planu su i reprezentativni nastupi na ljetnoj Univerzijadi u Napulju te ekipnom prvenstvu Europe.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest