Karlovčaninu Želimiru Feitlu treći naslov svjetskog prvaka u golfu za rotarijance

U Hamburgu (Njemačka) od 26. do 31. svibnja održan je 56. Internacional golf felovship rotary (IGFR) ili internacionalna rotary golf organizacija, uz nastup više od stotinjak rotarijanaca. Nastupili su igrači iz: SAD, Estonije, Njemačke, Australije, Švicarske, Austrije, Indije, Italije, Turske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Maroka, Kanade i Hrvatske.

Prvo mjesto u kategoriji hendikep 0-12 osvojio je Hrvat Želimir Feitl, član RC Karlovac. Drugo i treće mjesto pripalo je za Nijemce Theodora Wuppermanna i Klausa Fischbacha. U najjačoj grupi gdje je pobijedio Feitl nastupilo je 22 igrača.

Iz Hrvatske je još nastupio i Zagrepčanin Emilijo Žubrinić, član RC Zagreb Kaptol, koji je u svojoj grupi u konkurenciji 29 igrača zauzeo 12. mjesto.

Karlovčaninu Želimiru – Žigi Feitl je ovo treći naslov svjetskog prvaka u golfu za rotarijance (prvi je osvojio 2015. u Turskoj, drugi 2018. u Estoniji).

– Pobjednik je onaj tko odigra manje udaraca, strouk play, u grupi od HCP 0-12. Prezadovoljan sam nastupom. Prelazni pehar ostaje nadalje u mojem vlasništvu, odnosno vraća se po treći put u moju kolekciju trofeja – kaže Feitl.

Sljedeće prvenstvo igra se iduće godine u Marrakechu (Maroko).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest