Ekskluzivno: Raspada se prva momčad Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac?

Nakon Ivana Šnajdera koji je, navodno, već potpisao ugovor s njemačkim bundesligašom. Klubu trenera Seada Hasanefendića (o čemu smo već pisali) priključio se prije Šnajdera bivši vratar i kapetan Karlovca Denis Karić koji je zadnjih godinu dana nosio dres premijerligaša Poreča, a u kojem je neko vrijeme strateg Karlovčanin Dinko Đanković. Podsjetimo da za isti njemački klub već godinu dana igra bivši igrač Karlovca Andrej Obranović.

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Kap je prelila čašu onda kad smo saznali da klub napušta i kadetski reprezentativac Ivan Rukavina koji, navodno, pristupa premijerligašu iz Sesveta. Majka Antonia Ćelića koji je upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu rekla nam je da njen sin također odlazi iz kluba, u premijerligaša iz Velike Gorice. Trbuhom za kruhom odlazi igrati u Njemačku Tomislav Sudarić, još jedan odličan igrač HRK Karlovca. Naime, Sudarić je radio u jednoj karlovačkoj firmi gdje mu je nedavno istekao radni ugovor pa je primoran, poput brojnih mladih Hrvata, potražiti sreću i osigurati egzistenciju u Njemačkoj gdje će igrati za jednu trečeligašku momčad.

Podsjetimo da je u zadnje vrijeme iz Karlovca u druge rukometne sredine otišla jedna solidna prvoligaška momčad: Denis Karić (Poreč), Matija Perajica (Križevci), Domagoj Smojver (Vinkovci), Dominik Smojver (Mađarska pa Vinkovci), Adrian Miličević (Zagreb pa Skoplje), Tomislav Špruk (Varaždin), Andrej Obranović (Njemačka), David Vojak (Akademija Balić – Metličić pa Split), Luka Prezelj (Dobova pa Dubovac), Antonio Ljubić (Zagreb), Dorian Blašković (Dubovac).

TAJNICA KŠZ O STANJU U KLUBU

Rekli bi da nešto tu “ne štima u državi Danskoj”, a što to? Nedavno je u intervjuu za jedan lokalni medij tajnica Karlovačke športske zajednice Marijeta Ćelić izjavila da je od KŠZ-a HRK Karlovac dobio milijun i petstotina tisuća kuna od čega šesto tisuća u gotovini. Smatra da je to pristojna donacija klubu koji je perjanica KA-sporta ali da oni nisu opravdali uloženo, niti rezultatima a niti organizacijom rada kluba. Kao građanka i majka rukometaša koji nastupa za HRK Karlovac, a pogotovo kao tajnica KŠZ-a, njeno je legitimno pravo da iznosi svoje mišljenje o radu rukometnog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba iz obitelji KŠZ. Tako u razgovoru s njom saznajemo i da nije zadovoljna stručnim radom u klubu, trenericom Tatjanom Rašić koja nije, kaže, na razini trenera jedne seniorske momčadi i da je ovogodišnji postignuti rezultat fijasko s obzirom da je na početku prvenstva najavljivan povratak u Premijer ligu. Nadalje, ona najodgovornijom osobom za struku u klubu smatra Miloša Đankovića koji “amenuje” sve stručne poteze trenerice, te ugovore s igračima, a zapravo bježi od odgovornosti. Smatra da je struka pogriješila što nije nakon poraza u Splitu, kada se znalo da Karlovac više ne može osvojiti prvo mjesto i vratiti se u Premijer ligu, dala priliku mladim igračima a starijima se zahvaliti. Tada je bila, kaže, prilika da se počne stvarati nova mlada momčad koji bi za koju godinu osigurala povratak u najviši razred HR-rukometa, te da se klubu ne bi dogodilo da im sada odlaze talentirani igrači u druge klubove.

Iz razgovora s igračima saznajemo i da nisu baš idealni odnosi na relaciji trenerica – igrači. Nezadovoljni su vođenjem treninga, premalo ih dolazi na trening, da više igraju igrači čija je igračka karijera na izlasku, a da pojačanja koja su dovedena (Begić i Šolić) nisu ni približno opravdali očekivanja te da samo zauzimaju mjesto mlađima. Također, puno je prigovora i na rad članova uprave kluba.

ĐANKOVIĆ NIJE ZABRINUT

Nazvali smo i šefa struke Miloša Đankovića koji nije previše pokazao zabrinutost odlaskom mladih igrača već nam je rekao da to još nije gotovo i da prelazni rok počinje 1. srpnja.

Tko onda ostaje u Karlovcu? Pitanje je dana kad će ispisnicu zatražiti i ostali talentirani rukometaši – kadetski reprezentativac Čakarić, Horvat, Janjanin, Jurčević, Domjančić, Šepac, Mrljak, Boka … Crnković sve teže spaja obveze dolaska na trening i fakulteta u Rijeci, Frketić je prečesto izložen povredama, Radočaj važe između ostati ili otići, Bačiću je možda ovo bila posljednja igračka sezone, Glumac je još iskoristiv na golu, a Capan u igri …

S preostalim igračima Karlovcu iduće sezone preostaje borba za ostanak u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi skupine Jug.

Sve se počelo urušavati kad je prije nekoliko godina Karlovac napustio trener Dinko Đanković čija je momčad ove godine osigurala igranje u euro natjecanju. Uz dužno poštovanje Tanji Rašić, Miodragu Višniću i “Dragecu” Požegi, danas u Karlovcu nemamo trenera kvalitete Dinka Đankovića. Kako je krenulo sutra bi trener seniorske momčadi mogao biti i Danijel Grbačić!

GORKA ISTINA

Kako spriječiti odlazak talentiranih mladih rukometaša koji su igrački zanat položili, prvo u karlovačkoj rukometnoj školi, a onda i u seniorskoj momčadi HRK Karlovca?! Ima puno istine u onome na što ukazuje Marijeta Ćelić, a nažalost se čini da o tome nitko previše ne mari. Momčad se raspada a klub je prepušten upravi koja nije baš najsretnije rješenje te upitnom stručnom kadru i šefu struke koji u svemu tome ne vidi problem?! Ima li snage u klubu te volje kod gradskih struktura pomoći i zaustaviti odlazak “bisera” karlovačkog rukometa u nimalo bolje rukometne sredine u Hrvatskoj i tako spriječiti “potop” kojega smo već priliku imali vidjeli kod karlovačkog nogometa i košarke.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest