Savršen kraj sezone za Karate klub Karlovac 1969

Karataši su sezonu završili u Malinskoj na otoku Krku sudjelujući na 11. Krk Kupu 2019. U dvorani je bilo preko 40 stupnjeva, 460 natjecatelja i vjerojatno još duplo toliko vjernih navijača. Karlovčani su nastupili s 19 boraca, ali ekspedicija je bila puno veća. Putovalo se čak s tri kombija, a roditelji i stariji natjecatelji išli su kao podrška. Motiv je bio ogroman borilo se je za tri velika pehara, ali i da svima na kraju pokažu da je karlovački klub u najužem vrhu klubova u Hrvatskom karate savezu. To su i uspjeli. Borili su se u čak 11 finala, od kojih je 6 otišlo na stranu Karlovčana, još je osvojeno 5 srebrnih i 4 brončane medalje.

– Bolji kraj sezone nismo mogli poželjeti. Ukupno smo osvojili 15 medalja i s tim rezultatom u ukupnom poretku klubova, njih 38, zauzeli 3. mjesto. Zasluženo smo podigli taj veliki pehar, s time da treba naglasiti da su ispred nas Zagrebački karate savez koji je nastupio s preko 50 natjecatelja i KK Globus koji je vjerojatno i najjači karate klub u Hrvatskoj. No bitnije od toga je kako su naši natjecatelji izgledali na turniru. Toliko želje i borbenosti, mogli ste samo uživati promatrajući ih kako rade ono što vole, bore se za svoj klub. Također veliko hvala roditeljima i prijateljima koji su uvijek uz nas i daju nam osjećaj da smo svi jedna velika obitelj. Ne treba nikoga izdvajati jer ovo je uspjeh zajedničkog rada i težnje k istome cilju, da nas sport izgradi u bolje osobe. Naravno da smo se na Krku i kupali, jeli sladolede i radili sve ono što nas veseli jer sport mora biti upravo to – rekao je Ivan Puklavec, trener u KK Karlovac 1969.

REZULTATI Zlatne medalje: Tomislav Čordašev, Jan Canjar, Lucija Šegavić, Andro Moškun, Petra Stojković i Magdalena Kovačić Srebrne medalje: Roko Palajsa, Mateo Briški, Gašpar Pogelšek, Tin Moškun i Petra Stojković Brončane medalje: Patrick Blažević, Lola Kurtagić, Andro Despot i Sven Spahija

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest