Započeo tradicionalni međunarodni Ljetni gimnastički kamp u Selcu, jedan od najboljih u ovom dijelu Europe

Gimnastički klub Sokol Karlovac, uz pomoć Gimnastičkog saveza Karlovačke županije, te u suradnji s Hostelom Karlovac, i ove godine organizira Ljetni gimnastički kamp Selce 2019 u trajanju od 15 dana.

U srijedu, 24. srpnja, započeo je prvi turnus koji će trajati do 1. kolovoza 2019. godine. Sudjeluje oko stotinu gimnastičarki i gimnastičara i njihovih trenera kao i članova vodstava klubova iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Od klubova nazočni su: ŠD Studenci Maribor iz Slovenije, GD Zelena Jama Ljubljana iz Slovenije, Športski klub Delfin SISe iz Mađarske, GK Salzburg iz Austrije te GK Dišpet Šibenik, GK Rijeka i GK Sokol Karlovac iz Hrvatske.

Zahvaljujući svima na odazivu, poglavito onima koji to već tradicionalno čine dugi niz godina, predsjednik GK Sokol Karlovac Ivan Janković, zahvalio se i na domaćinstvu te gostoljubivosti osoblja Hostela Karlovac u Selcu na čelu s direktorom Darijem Smojverom koji je i sam kao dugogodišnji sportaš, tenisač, pohvalno govorio o gimnastičarima i kampu.

– Istakao bih ovaj gimnastički kamp i gimnastičare kao primjer uzorne sportske organizacije i dobro vođenog trenažnog procesa – naglasio je direktor Hostela Dario Smojver.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić koji je kao jedan od inicijatora ovog kampa iskazao svoj ponos, ali ponajprije iznimno zadovoljstvo što se u realizaciju pa i organizaciju kampa uključuju nove mlade generacije koje svojom kreacijom unose živost i doprinose daljnjem razvoju gimnastike i sporta u cjelini.

– Gimnastički kamp koncipiran je tako da spoji ugodno s korisnim. Tijekom kampa organizirana su do tri treninga dnevno u ljetnoj dvorani opremljenoj setom standardnih sprava i raznih trenažnih pomagala za sportsku žensku i mušku te ritmičku gimnastiku uključujući i akrobatsku stazu na napuhavanje. Pored treninga, naglašeno je i međusobno druženje te razmjena iskustava, a sve u cilju razvoja gimnastičkog sporta. Društveni program sastoji se od organiziranih večernjih aktivnosti poput igara bez granica, plesa, talent show priredbi, graničara i izleta brodom za sudionike. Uz to organizirani su i raznovrsni sportski i zabavni sadržaji, poglavito oni koji koriste brojne mogućnosti, kao što su skokovi u vodu i razne druge akrobacije – rekao je Željko Šančić, predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije.

DNEVNI PROGRAM KAMPA

Podsjetimo se da je svaki dan ovog kampa ispunjen brojnim sadržajima koji podrazumijevaju buđenje u 7 sati. Nakon jutarnje higijene slijedi postrojavanje i podjela zaduženja te jutarnji trening koji se sastoji od razgibavanja, istezanja, trčanja i plivanja. Doručak je u 8 sati pa slijedi pospremanje soba koje se ocjenjuju svaki dan, a najbolji dobivaju prigodne nagrade na kraju kampa. U 9 počinju treninzi na spravama u kombinaciji s kupanjem. Nakon ručka u 13 sati slijedi obvezni popodnevni odmor do 15 sati iza kojeg opet slijede treninzi i kupanje do večere. Nakon večere u 20 sati kreće organizirani zabavni program, a dan završava s odlaskom na spavanje u 22:30 za vježbače odnosno nakon završnog sastanka u 23:00 za trenere i organizatore gdje se radi kratka analiza proteklog dana i dogovor za sutrašnje aktivnosti.

– Dakle, gimnastički program je vrlo intenzivan i doista bogato sadržajno ispunjen. To je razlog zašto gimnastičari toliko plijene pozornost i izazivaju divljenje, poglavito kada u noćnom programu izvode najbolje elemente po pojedinim spravama uz zvuke glazbe – kaže Ivan Janković, predsjednik GK Sokola Karlovac.

U realizaciji ovogodišnjeg kampa svoj doprinos daju i tajnik kluba Jurica Suhin te treneri profesionalci Ivan Šimunović, Robertina Kućan i Marijan Šančić, uz pomoć dugogodišnje aktivne članice uprave Vinke Suhin, te višestruke sportašice Karlovca i Karlovačke županije Petre Furač. Tu su i članice kluba Lara i Korina Belokleić, kao i još uvijek aktivni senior Lovro Čorak. Pored njih tu je još cijeli niz honorarnih trenera poput Zvonimira Conjara i Roberta Basara, ali i mlađih aktivnih članova kluba koji uz treniranje postupno usvajaju i unapređuju organizacijska iskustva iz ovog projekta.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest