Karlovac 1919 osvojio “Turnir stogodišnjaka” u Crikvenici, na penale svladali Orijent, u finalu domaćina

foto: crikva.hr

U Crikvenici je odigran zanimljiv nogometni turnir, na kojem su nastupila četiri kluba koji u ovoj godini slave 100. obljetnicu postojanja. Uz tri predstavnika primorsko-kvarnerske regije: domaću Crikvenicu, drugoligaša Orijent 1919 i Borac iz Bakra, pozvan je bio i Karlovac 1919, koji ove godine također slavi ovu lijepu obljetnicu.

Poludirigiranim ždrijebom određeno je da će u polufinalu snage odmjeriti Crikvenica i Borac Bakar, budući su ta dva kluba prije točno 100 godina, 15. kolovoza 1919. godine odigrali prvu utakmicu i za jedan i za drugi klub. Kako je cijeli turnir igran u jednom danu utakmice su trajale 45 minuta, a u tom ogledu Crikvenica je svladala Bakrane sa 1:0. Karlovčanima je tako pripao najteži suparnik, drugoligaš sa Sušaka, a utakmica je u regularnom dijelu završila 0:0, da bi u jedanaestercima uspješniji bili Karlovčani (i tako i sada kada je klub na prilično niskim granama nastavili već vrlo dugu tradiciju pobjeda u udarcima s bijele točke), i to nakon poduljeg raspucavanja – bilo je 11:10 za Karlovac 1919.

U finalu je suparnik Karlovčanima tako bila momčad domaćina Crikvenice, a nakon solidnog i izjednačenog dvoboja, karlovački nogometaši slavili su 1:0 pogotkom Kurečkog i tako osvojili pobjednički trofej. Kurečki je dobio i nagradu za najboljeg strijelca turnira, dok je karlovački vratar Ivan Jurić Bare dobio nagradu za najboljeg golmana. Najboljim igračem proglašen je Crikveničanin Domagoj Prpić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest