Dugoreški mali borac velikog srca vraća s broncom oko vrata s turnira iz Moldavije

Dugoreški judo borac Leon Šutej još je jednom učinio ponosnima svoju obitelj, Klub, prijatelje i svoj grad. Ovoga puta dobre vijesti dolaze iz 1500 kilometara udaljenog moldavskog glavnog grada Kišinjeva, iz kojega se mali borac velikog srca vraća s broncom oko vrata. Na Oleg Cretul Cupu Leon je otputovao s malom delegacijom prijateljskog Judo kluba Dugave i stručnim vodstvom zajedničkih trenera Nikole i Ivana Bućana.

U Leonovoj kategoriji (12 god, -30kg) u konkurenciji je bilo čak 47 dječaka. Za medalju je odradio 5 iscrpljujućih borbi u kojima je ostvario ukupno 4 pobjede i 1 poraz, uz napomenu da su one došle nakon iscrpljujućeg putovanja od 11 sati.

Oleg Cretul Cup jedan je od najvećih svjetskih turnira posvećenih mladim judo borcima dječačke dobi. U samo dvije generacije djece, rođenih 2007./2008: te 2009./2010. godine nastupilo je čak 630 natjecatelja iz Moldavije, Gruzije, Kirgistana,Tadžikistana, Ukrajine, Rusije, Čečenije, Rumunjske, Velika Britanije, Njemačke, Austrije i Hrvatske.

Uprava Judo klubu Duga Resa zahvaljuje JK Dugave na logističkoj i svakoj drugoj podršci za ovo putovanje, te čestitaju Leonu, ali i četvorici zagrebačkih boraca, koji se također vraćaju s vrijednim rezultatima, jednom broncom i dva peta mjesta.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest