Klupska regata Korane: Održane su čak tri utrke četverac GIG-a Škole veslanja gdje se istaknula posada veslačica

Veslački klub Korana zatvorio je ovogodišnju veslačku sezonu na vodi tradicionalnom jesenskom klupskom regatom, u subotu 26. listopada na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu. Nastupili su regatni veslači i polaznici Škole veslanja. Održano je sedam utrka a veslalo se 500 metara tako da su gledatelji, uglavnom roditelji veslačica i veslača, mogli pratiti natjecanje u cijeloj dužini staze, od starta do cilja.

– Pehari i medalje nisu dijeljene a istaknutim pojedincima dodijeljene su diplome u znak sjećanja na ovo natjecanje, ali i kao poticaj. Naime, svrha ovog natjecanja je da polaznici Škole veslanja pokažu što su naučili tijekom godine. U dva sata koliko je trajala regata bilo je mnogo zanimljivih utrka. Regata je pokazala da u našem gradu postoji interes za veslanje te da uz stručno vođenje naših trenera Zlatka Katušina i Daria Šabića te uz pomoć Petra Nejaka mladi brzo usvajaju zahtjevnu vještinu veslanja – ističe Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

U prvoj utrci regatnih veslača Patrik Vrabac je bio brži u skifu na pariće od Juraja Rudara i Marija Konjvode. Kod mlađih juniora, također u skifu, Luka Hajdin je pobijedio Maura Bauera, a kod kadeta Gabriel Licitar je bio bolji u skifu od klupske kolegice Eme Hodak. Nadalje, dvojac na pariće za mlađe kadete s posadom Luka Ranitović i Tin Jarnjević bili su brži od Jana Latkovića i Josipa Jakšića.

Održane su čak tri utrke četverca s kormilarom, popularnih GIG-ova.

Zanimljivost ove regate je ta što je nakon dužeg vremena nastupio GIG veslačica s posadom Ana Belobrajdić, Lara Mandić, Marta Sumina, Dora Crkvenac i kormilar Mateo Ramovš. Veslačice su kroz ciljnu crtu prošle prije svojih vršnjaka s posadom Niko Cvitičanin, Bruno Malnar, Jan Vidović, Leonard Pilčik i kormilar Marka Ambroša. U drugoj utrci GIG-ova posada Loris Raovš, Martin Pavlaković, Jakov Goršić, Dorjan Maoduš s kormilarom Romanom Romčevićem pobijedila je posadu u kojoj su veslali Mateo Ramovš, Noa Ružić, Erik Paprašarovski, Marko Ambruš i kormilar Noa Katušin. I konačno, u trećoj utrci, ovoga puta kombiniranih GIG-ova, posada Noa Katušin, Noa Ružić, Erik Paprašarovski, Marko Ambruš i kormilar Mateo Ramovš bila je bolja od posade u kojoj su nastupili Loris Ramovš, Martin Pavlaković, Vili Štapek, Tin Malinar i kormilar Roman Romčević.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest