Mihael Močilac osvojio zlatnu medalju na Europskom para taekwondo prvenstvu

Član Taekwondo kluba Prana Mihael Močilac (učenik 6. razreda OŠ Švarča) osvojio je zlatnu medalju na Europskom para taekowndo prvenstvu u talijanskom Bariju. Natjecao se u tehničkim formama. Kako je u toj kategoriji bilo još pet natjecatelja starijih od 30 godina Močilac je bio najmlađi sudionik EP-a pa su ga organizatori prebacili u posebnu kategoriju P32 Demo. Kao jedini natjecatelj tu je osvojio zlatno odličje.

Mihael ima specifičnu zdravstveni problem koji uzrokuje senzorno motoričke probleme te je od velike važnosti bavljenje nekim fizičkim aktivnostima.

– Treninge je započeo u grupi natjecatelja s teškoćama u razvoju gdje je ubrzo pokazao iznimni talent za izvođenje taekwondo formi. Uočili smo njegov talent i napredak pa je ubrzo s ostalim članovima grupe započeo s manjim turnirima. Pozitivom, trudom i ustrajnošću je uspio. Nakon zadnjeg kriterijskog turnira u rujnu započeo je s prvim pripremama koje su zahtijevale puno odricanja, znoja i provedenih sati u dvorani. Spreman i odlučan, s Hrvatskom para taekwondo reprezentacijom i u pratnji svojih roditelja otputovao je u Bari na Europsko para taekwondo prvenstvo na kojem je cjelokupna reprezentacija ostvarila zapažene rezultate, dok je naš Mihael kao jedini junior u kategoriji P32, osvojio zlato. Možemo biti izuzetno ponosni na uloženi trud i na izvedbu formi koja je ostavila veliki utisak na trenere i suce – kaže Goran Cvitak, glavni trener u TKD Prana.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest